villanyszámla számla

A gáz és villanyszámlák a szigetország területén élő családok milliói számára emelkednek igencsak meredeken október hónaptól kezdődően.

villanyszámla számla

A Gáz- és Villamosenergia piac szabályozója, az Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets) ma hivatalosan is megerősítette, hogy megemelik az árplafont, hogy a szolgáltatók fedezni tudják többletköltségeiket. A gáz- és villanyszámlák éves szinten durván 139 és 1277 font közötti összeggel fognak emelkedni.

A változás várhatóan mintegy 15 millió háztartást érint majd Nagy-Britannia területén.

Jonathan Brearley, az Ofgem szabályozó ügyvezető igazgatója ezt nyilatkozta a téma kapcsán: „A magasabb energiaszámlákat soha senki nem fogadja szívesen, és ennek a növekedésnek az időzítése és mértéke ráadásul különösen nehéz lesz sok olyan család számára, akik még mindig küzdenek a járvány hatásaival. Az árplafon azt jelenti, hogy a szolgáltatók csak az energiaellátás jogos költségeit háríthatják át, és nem számíthatnak fel többet az árplafon szintjénél. Ha valakinek gondot okoz a számla kifizetése, akkor vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, és ha lehetséges, próbáljon meg kérni egy jobb ajánlatot.”

Az emelkedő nagykereskedelmi árak – az az összeg, amelyet az energiaszolgáltatóknak kell fizetniük a gázért és a villamos energiáért – az oka ennek a mostani növekedésnek. A nagykereskedelmi árak tavaly nyáron csökkentek az első lockdown idején, így az Ofgem akkor 84 fonttal csökkentette télen az árplafont.

Az Ofgem elmondása szerint azonban az elmúlt hat hónapban az energiaköltségek több mint 50% -kal emelkedtek, és a gázárak rekord magasan vannak, mivel az infláció a korlátozások enyhítése közepette megugrott. Ez a mostani módosítás az árplafont a valaha volt legmagasabb szintre emeli.

James Plunkett, a Citizens Advice munkatársa elmondta: „Ez az áremelés katasztrófához vezethet sok család számára idén ősszel, mert egyszerre sújtja az embereket a Universal Credit csökkentése és a furlough rendszer vége. Különösen aggasztó, hogy a Universal Credit-et kapó családok sokkal nagyobb valószínűséggel vannak már most is eladósodva. A számlák növekedésével és a jövedelmek csökkenésével sok család rettentő nehéz helyzetbe kerül majd. Sokak számára a hitelfelvétel elkerülhetetlenné fog válni.”         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után