Új törvény, amely dolgozók tízmillióinak ad több beleszólást a munkaidejükbe Nagy-Britanniában 1

A brit kormány támogatta a Blackpool South parlamenti képviselője, Scott Benton munkavállalói törvényjavaslatát, amely hatalmas változásokat hoz az Egyesült Királyságban dolgozók tízmilliói számára.

Új törvény, amely dolgozók tízmillióinak ad több beleszólást a munkaidejükbe Nagy-Britanniában 3

A lépés, amely minden munkavállalóra és alkalmazottra vonatkozna, beleértve az ügynökségen keresztül dolgozó munkavállalókat is, azt követően született, hogy egy felülvizsgálat megállapította, hogy sok nulla órás szerződéssel rendelkező munkavállaló úgynevezett „egyoldalú rugalmasságot” tapasztal.

Ez azt jelenti, hogy az emberek szerte az országban gyakorta kiszolgáltatott helyzetben várakoznak, nem tudják rendesen élni a hétköznapi életüket, mert az utolsó pillanatban hívják be őket egy műszakra. A kiszámíthatóbb munkavégzési rendszerben a munkavállalók pontos információval lesznek ellátva abban a tekintetben, hogy mikor kell dolgozniuk, és csak a számukra megfelelő illetve megoldható műszakokban.

Ha az adott munkavállaló jelenlegi munkarendje nem határozza meg elég pontossággal a munkaidőt vagy a beosztást, vagy ha 12 hónapnál rövidebb határozott idejű szerződésről van szó, akkor az illető hivatalos kérelmet nyújthat be munkarendjének megváltoztatása érdekében, hogy az kiszámíthatóbb legyen.

Kevin Hollinrake munkaerő-piaci miniszter ezt mondta:

„A keményen dolgozó, nulla órás szerződéssel rendelkező alkalmazottak az egész országban folyamatosan készenlétben várakoznak, mert bármikor behívhatják őket, de sokszor olyan műszakokra várnak, amelyekre végül soha nem kerül sor. Igazságtalan és ésszerűtlen, hogy a munkáltatók egyoldalú rugalmasságot tanúsítanak a személyzetükkel szemben. Ez a törvényjavaslat biztosítja, hogy a munkavállalók kiszámíthatóbb munkarendet kérhessenek ha akarják, így kiszámíthatóbban élhetik a mindennapi életüket.”

A lépés annak a politikai csomagnak a része, amelyet a kormány támogat a munkavállalók jogainak javítása érdekében országszerte, és az alábbi módosítások is szerepelnek benne:

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után