Nagyszerű hír minden Nagy-Britanniában dolgozó számára, aki rugalmas munkavégzésre vágyik 1

A kormány javaslata szerint a munkavállalók az új munkahelyen eltöltött első naptól kezdve jogosultak lesznek rugalmas munkavégzést kérni. Az új jogszabály azt jelentené, hogy a munkavállalóknak nem kell 26 hetet várniuk ahhoz, hogy rugalmas munkavégzést kérhessenek, ahogy azt a jelenlegi törvény szerint meg kell várniuk.

Nagyszerű hír minden Nagy-Britanniában dolgozó számára, aki rugalmas munkavégzésre vágyik 3

A kormány olyan törvényeket is szeretne bevezetni, amelyek megkönnyítik az alacsony jövedelműek számára a másodállás vállalását. A rugalmas munkavégzés folytatódott, miután az Egyesült Királyságban a covid járvány elmúlt. Az Üzleti, Energiaügyi és Ipari Stratégiai Minisztérium (BEIS) azt mondta, hogy ha egy munkáltató nem tud eleget tenni a rugalmas munkavégzés iránti kérésnek, meg kell vitatnia az “alternatív lehetőségeket”, mielőtt elutasítja azt. A rugalmas munkavégzés nem csak az otthoni munkavégzést jelenti, hanem magában foglalja a munkamegosztást, a rugalmas munkaidőt vagy a szakaszos munkaidőt is.

Peter Cheese, a humánerőforrás-ipart képviselő CIPD vezérigazgatója a következőket mondta: “Ez az új jogszabály segít normalizálni a rugalmasságról folytatott kommunikációt a munkaviszony kezdetén, és jelentős előnyökkel jár a munkavállalók jóléte, valamint a munka és a magánélet egyensúlya terén.”

A kormány azt is közölte, hogy azt tervezi, hogy megszünteti a “kizárólagossági záradék korlátozásait” a heti 123 GBP vagy kevesebb fizetést szerző munkavállalók esetében. Lehetővé téve ezzel az embereknek, hogy több munkáltatónál dolgozzanak, és másodállást vállaljanak.

A Deloitte 2022-es Women at Work közvélemény kutatása szerint a nők világszerte új, rugalmasabb munkavégzési lehetőségeket kerestek, és néhányan teljesen elhagyták a munkáltatójukat emiatt. Emma Codd a Deloitte-tól azt mondta a BBC 5 Live Wake Up To Money című műsorában, hogy továbbra is megbélyegzett a rugalmas munkavégzés kérése, és számos nő dönt úgy, hogy inkább elhagyja a munkáltatóját. “A megkérdezett nők 94%-a úgy gondolja, hogy ennek kérése hatással lenne karrierjük előrehaladására.”

“A minisztereknek módosítaniuk kell a törvényt, hogy minden álláshirdetésben világosan kiderüljön, milyen rugalmas munkavégzési mód érhető el az adott pozícióban. A munkavállalóknak pedig törvényes jogot kell biztosítaniuk a rugalmas munkavégzésre az első munkanaptól kezdve – nem csak a kérés jogát. ” – mondta.

A rugalmas munkavégzés “nagyon jó utat” kínál a munkaerőpiacon azáltal, hogy a munkamódszereket úgy alakítja, hogy támogassa azokat, akiknek szükségük van rá. Mivel sok cég a rekord alacsony munkanélküliség közepette küszködik az új dolgozók felvételével, a kormány szerint ez a törvény „segítene a vállalkozásoknak megoldani a hatalmas munkaerőhiányt azáltal, hogy a munkaadók sokkal több munkavállaló közül választhatnak.”

A dolgozó felnőttek körülbelül 37%-a dolgozott otthonról 2020-ban a koronavírus-járvány ideje alatt. Számos cég, például a Lloyds Banking Group, azóta több száz olyan pozíciót vezetett be, amelyeket ma már állandóan otthonról látnak el. Más cégek azonban továbbra is azt állítják, hogy ez csökkenti a dolgozók produktivitását, és megparancsolták az alkalmazottaknak, hogy térjenek vissza az irodába.

Az új tervek között szerepel, hogy az alkalmazottak 12 hónapon belül két rugalmas munkavégzési kérelmet nyújthatnak majd be – jelenleg egyet. És mindemellett a munkáltatóknak két hónapon belül válaszolniuk kell az ilyen jellegű kérésekre a mostani három hónapos határidő helyett.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után