Saját kislányait kellett kidobnia egy égő ház legfelső emeleti ablakából egy kétségbeesett apukának Angliában 1

Egy kétségbeesett apuka könyörgött a szomszédoknak, hogy kapják el két kislányát, mielőtt ledobta őket egy lángoló épület legfelső emeleti ablakából.

Saját kislányait kellett kidobnia egy égő ház legfelső emeleti ablakából egy kétségbeesett apukának Angliában 3

A 26 éves Jay Payne-t szerda éjfél után nem sokkal a tűzriasztó ébresztette, amikor lakása lángba borult a hampshire-i Gosport területén lévő Somerset Courtban. Miután matracokat dobott ki az ablakon, hogy tompítsa a zuhanást, a hét és négy éves kislányait szó szerint ledobta az ablakból a szomszédainak, akik már sikeresen kimenekültek az épületből, hogy kapják el őket, majd ezt követően ő és felesége is kimenekültek a lángok közül.

Jay azt mondta: “Az egész lakás megsemmisült – semmink nem maradt. A tűzriadóra ébredtünk, kinyitottam az ajtót, és lángok és füst szállt be rajta. Az egész lakásban sötét lett. Torkunk szakadtából üvöltöttünk, hogy valaki segítsen nekünk.”

Több tucat tűzoltó vonult a helyszínre a tűz megfékezésére, amely valószínűleg gyújtogatás következménye. Összesen 23 lakásból sikerült kimenteni a bennük lakó családokat, négy embert égési sérülésekkel, és füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Négy kutyát és három macskát is kimentettek.

Saját kislányait kellett kidobnia egy égő ház legfelső emeleti ablakából egy kétségbeesett apukának Angliában 4

„Kidobtam egy matracot az ablakon, aztán kidobtam a gyerekeimet, majd a feleségem és jómagam is kiugrottunk. Nagyon traumatikus volt… a négyéves lányomnak megégett a karja az ujjbegyétől a válláig.” – tette hozzá Jay.

Az egyik megdöbbent szomszéd, James Matthews azt mesélte: „Mindenkinek könyörgött: „Kérem, valaki, kérem, segítsenek nekem, valaki kapja el a gyerekeimet, valaki, kérem, segítsenek nekünk. Rémes volt hallani azt a jajveszékelést. Ledobta az első lányt, én pedig elkaptam a hóna alatt, szerencsére gond nélkül ment. Utána ledobta a második lányt, és egy másik szomszéddal együtt valahogy tompítottuk az esését.”

Egy másik helyi lakos, Jodie Mills a következőket mondta: „A matracokat a földre dobták, hogy a gyerekek arra eshessenek. Többen is voltak, akik megégtek. Hatalmas füst volt.”

Saját kislányait kellett kidobnia egy égő ház legfelső emeleti ablakából egy kétségbeesett apukának Angliában 5

A helyi tűzoltóság állomásvezetője a következőket mondta: „Az emberek sikoltoztak, pánik tört ki az evakuálás miatt. Amikor megérkeztek az embereink, gyorsan létrákat állítottak fel, hogy segítsenek az evakuálásra szoruló embereken. Néhány esetben az embereket lesegítették a létrák segítségével, másokat az ablakokon át menekítették ki a tetőre és onnan le a földre. Erős tűz volt, kezdetben a középső épület lángolt csak, abban terjedt felfelé, ahol a lépcsőház van. Nagyon büszke vagyok azokra a csapatokra, amelyek a kezdettől itt voltak a helyszínen, és azokra is, akik később érkeztek és bekapcsolódtak a tűz oltásába.”

A Hampshire és Isle of Wight Constabulary szóvivője azt mondta: „A tüzet jelenleg gyanús esetként kezeljük, és a rendőrség továbbra is a helyszínen marad, és az ügy kapcsán nyomozás indul.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után