Új jogszabály jöhet Nagy-Britanniában az albérlők megvédésére és támogatására, ami milliókat érinthet 1

A landlordokat országszerte arra szólították fel Angliában, hogy „kapják össze magukat”, miután az új adatok szerint az országban a magánkézben levő albérletek csaknem egynegyede nem felel meg a legalapvetőbb normáknak sem.

Új jogszabály jöhet Nagy-Britanniában az albérlők megvédésére és támogatására, ami milliókat érinthet 3

A figyelmeztetés Michael Gove lakásügyi minisztertől származik, aki szerint egyértelmű, hogy Angliában „nagyon komoly problémák” vannak az otthonok minőségével, és bejelentette, hogy új jogszabályt fontolgat annak biztosítására, hogy a bérlők panaszai ne találjanak folyton süket fülekre.

Az English Housing Survey megállapításai szerint egy nem olyan rég készült felmérés során „jelentős hiányosságokat” találtak abban, ahogy egy lakásszövetkezet kezelte a nedvességet és a penészt, nemcsak Awaab Ishak otthonában, akit légúti problémák öltek meg a szülei lakásában, ahol kritikán aluli állapotok uralkodtak, de a hozzájuk tartozó ingatlanok egy jelentős részében.

Az adatok arra is rávilágítottak, hogy a szociális ingatlanok közül minden tizedik szintén nem felel meg a minimális elvárásoknak, így a szóban forgó otthonok száma összesen 3,4 millió. Bejelentették azt is, hogy blokkolják a Rochdale Boroughwide Housing állami támogatását új otthonok építésére mindaddig, amíg be nem bizonyosodik, hogy az összes jelenlegi bérlő biztonságos körülmények között él.

Annak ellenére, hogy egy évtizeden át a kormány által vezérelt megszorítások emésztették fel a helyi önkormányzatok azon képességét, hogy ellenőrizzék az albérletek állapotát, Gove a főbérlőkre mutogatott ujjal, és azt mondta, hogy „össze kell szedniük magukat”.

A Today angol lakásfelmérése kimutatta, hogy Angliában az otthonok 14 százaléka – összesen 3,4 millió – tavaly nem felelt meg a tisztességes otthonokra vonatkozó szabványnak olyan tényezők miatt, mint a hideg, nedvesség, leromlott állapot, zaj vagy az alapvető felszerelések hiánya. A magánszemélyektől bérelt otthonok esetében volt a legmagasabb a mércét meg nem ütő lakások aránya (23 százalék), míg a szociális bérlakásokban volt a legalacsonyabb (10 százalék).

A szabályozó megállapította, hogy az RBH megsértette a fogyasztói és irányítási szabályokat azáltal, hogy: Awaab halála után csaknem két évet vártak, hogy megvizsgálják, nincs-e nedvesség és penész az ugyanabban az épületben lévő többi otthonban, amelyek közül végül több száz érintett volt.

„Szociális lakásügyi törvényjavaslatunk megerősíti a szabályozó szerv jogkörét, így bármekkora bírságot kiszabhatnak a szélhámos landlordokra, és sürgősségi javításokat rendelhetnek el, ahol az ingatlan állapota komoly kockázatot jelent a bérlők számára – és ilyenkor a főbérlő állja a számlát. Jövőre pedig igazságosabb árakat ígérünk a bérlők számára a magánszektorban is.”

„Tisztelnünk kell Awaab emlékét, ezért olyan új intézkedéseket fontolgatok – beleértve jogszabályokat is –, amelyek továbbmennek a sürgős intézkedések meghozatala érdekében, amikor az emberek nedvességre és penészre panaszkodnak, és biztosítják a bérlők jogainak tiszteletben tartását.”

„Országszerte egyetértés van abban, hogy a bérbeadóknak jobban oda kell tenniük magukat. Legyen az RBH figyelmeztetés, ugyanis mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az emberek jó minőségű albérletekben éljenek, és méltósággal és tisztelettel bánjanak velük.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után