Ugrásszerűen megemelkedett a Covidos és norovírusos betegek száma Nagy-Britanniában - több kórházban újra bevezették a maszkviselést 1

A Covid- és norovírussal fertőzött betegek száma jelentősen megugrott, és így az NHS-re egyre nagyobb nyomás nehezedik a téli hideg idő közepette.

Ugrásszerűen megemelkedett a Covidos és norovírusos betegek száma Nagy-Britanniában - több kórházban újra bevezették a maszkviselést 3

Az új adatok szerint a múlt héten átlagosan 452 beteg volt az osztályokon hasmenéses és hányásos tünetekkel, ami 20 százalékkal több, mint két héttel ezelőtt, és durván 30 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ami a Covidot illeti, 22 százalékkal – napi 3949-re – nőtt a kórházi ágyakat elfoglaló betegek száma az előző hónaphoz képest. Ez szerencsére még mindig alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor, amikor a számok meghaladták a napi 6000-et.

Az NHS országos orvosi igazgatója, Sir Stephen Powis professzor arra figyelmeztetett, hogy a helyzet még rosszabbra fordulhat, mivel a hét rendkívül hideg időjárása miatt megnövekedhet a kórházba kerülők száma.

Azt is hozzátette: „Ezek a számok azt mutatják, hogy továbbra is kihívásokkal teli tél vár ránk, és munkatársainknak komoly terheléssel kell szembenézniük, ideértve a téli vírusokat, a kórházi ágyak magas kihasználtságát és a sztrájkok következményeit, miközben az e heti hideg idő miatt ugrásszerűen megnövekedett az ellátásra szorulók száma. A személyzetnek meg kell küzdenie azokkal a problémákkal is, amelyeket a szociális ellátási kapacitás hiánya és a kórházakba érkező mentők évről évre növekvő száma okoz.”

A legfrissebb adatok azt sugallják, hogy Angliában az új Covid esetek többségéért egy új koronavírus-változat a felelős, amely ellen az oltás jóval kevésbé hatékony. A „Juno” névre keresztelt JN.1 variáns volt a felelős a 2023 utolsó hetében regisztrált Covid-minták 62 százalékáért – derült ki az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének (UKHSA) múlt heti jelentéséből.

Számos kórház kénytelen volt újra bevezetni a maszkviselést a Covid és más téli vírusok terjedése miatt. Eközben a múlt héten a naponta influenzával kórházba kerülő betegek száma enyhén csökkent, 1548-ról 1416-ra, de még mindig magasabb a december utolsó hetében mért 991-hez képest.

A nyomás ellenére a kórházak előtt várakozó mentők által elvesztegetett órák száma, amely tavaly rekordszintet ért el, 16 554 órával csökkent a múlt héten, szemben az előző heti 28 872-vel. Az adatok szerint a múlt héten többen vették igénybe az NHS 111 szolgáltatásait, amelyen keresztül 355 739 hívást fogadtak, ami 54 000-rel több, mint tavaly ilyenkor.

Az NHS azonban továbbra is küzd a betegek elbocsátásával. A múlt héten minden nap 13 637 ember feküdt a kórházi ágyakon, akiknek el kellett volna hagyniuk a kórházakat, de nem tudták hazaengedni őket. Ez az eddigi legmagasabb szám ezen a télen. Az NHS England múlt héten közzétett havi adatai szerint a sürgősségin 12 óránál többet eltöltött betegek száma decemberben 151 000-re ugrott a novemberi 147 030-ról.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után