A Ryanair vezére elárulta, mi az igazi oka annak, hogy extra összeget kérnek újabban a kézipoggyászokért - amin rengetegen felháborodtak 1

A Ryanair főnöke a Mirrornak nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a légitársaság nem plusz pénzt akar kisajtolni az ügyfelekből, amikor extra díjat számol fel a kézipoggyászért.

A Ryanair vezére elárulta, mi az igazi oka annak, hogy extra összeget kérnek újabban a kézipoggyászokért - amin rengetegen felháborodtak 3

Jelenleg az utasok csak egy kis táskát, például kézitáskát, hátizsákot vagy laptoptáskát vihetnek fel ingyen a fedélzetre, legfeljebb 40x20x25 cm-es méretben. Ha egy második poggyászt is fel szeretnének vinni magukkal, elsőbbségi foglalást kell fizetniük, vagy a külön 10 kg-os feladható poggyász opciót kell választaniuk.

Michael O’Leary azonban azt mondta, hogy a második poggyász díját nem arra tervezték, hogy a fapados légitársaság extra profitra tegyen szert. Ehelyett az a cél, hogy megakadályozzák az ügyfeleket abban, hogy még több táskát hozzanak magukkal – állította a vezérigazgató. O’Leary arra a kérdésre reagálva mondta ezt, hogy magabiztos-e abban, hogy a Ryanair továbbra is plusz díjat számíthat fel a kézipoggyászért, miután nemrégiben egy spanyol bíróság úgy döntött, hogy a légitársaságnak joga van ehhez, annak ellenére, hogy a díjakat sokan „felháborítónak” találták.

A Mirrornak ezt mondta: “Igen magabiztosan ki merem jelenteni. Itt egy biztonsági probléma merül fel a kézipoggyászokkal kapcsolatban. Nem azért számítunk fel díjat a kézipoggyászért, mert az emberek pénzét akarjuk, hanem azért, hogy így kevesebb csomaggal igyekezzenek megoldani az utazást.”

A Ryanair hírhedtté vált arról, hogy pénzbírsággal sújtja utasait számos megkérdőjelezhető bűn miatt, beleértve azt is, amikor a kézipoggyász egy picivel nagyobb a kelleténél, vagy amikor valaki két órával az indulás előtt elfelejtett online bejelentkezni.

A légitársaság vezére a kézipoggyász méretére vonatkozó szabályok egységesítését követelte Európa-szerte, azt állítva, hogy az International Airlines Group, az Air France–KLM-et, az easyJetet, a Lufthansa-t és a Ryanairt képviselő légitársasági szervezet támogatná ezt a lépést.

“Az összes, az A4E csoporthoz tartozó európai légitársaság azt mondta, hogy összefognának, és közösen eldöntenék a kézipoggyász méretét. Egyik repülőtér sem tudja kezelni az összes poggyászméretet, amelyet az emberek fel akarnak vinni. Mekkora legyen a mérete vagy a súlya a táskáknak? Nekünk, mint iparágnak sokkal egyértelműbb iránymutatásokra van szükségünk, az utasok össze vannak zavarodva. Mindannyiunknak azonos méretet kellene használni.”

Arra a kérdésre, hogy a Ryanair tervezi-e a díjak emelését idén, azt válaszolta: “Nem, semmi ilyesmit.” O’Leary úr azt is megjósolta, hogy a 2022-es és 2023-as, a lezárások utáni problémákat követően idén újabb olyan nyár következik, amely tele lesz fennakadásokkal a brit repülőtereken.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után