Tömegesen próbáltak meg lelépni Londonból az emberek az új korlátozások miatt 1

Rengeteg kép és videó került fel a közösségi oldalakra, amin tömegek próbálnak elérni utolsó buszokat vonatokat, vagy szinte bármit, ami kiviszi őket a Londonban és környékén bevezetésre kerülő 4-es készültségi szint területéről. A lakosság mindössze 8 órával az új szabályok életbe lépése előtt lett figyelmeztetve a változásokról.

Tömegesen próbáltak meg lelépni Londonból az emberek az új korlátozások miatt 3

Az egyik videófelvételen, ami kikerült a közösségi oldalakra, hatalmas sorokat láthatunk a St Pancras állomáson, miközben az emberek igyekeztek elérni a Leedsbe tartó egyik vonatot, amíg még tehették. Szombat délután 4 órakor ugyanis Boris Johnson tartott egy Downing Street-i sajtótájékoztatót, amelyben szigorúbb korlátozások bevezetését jelentette be – nagyjából hasonlóakat a novemberi lockdownhoz – Londonban, valamint Délkeleten és Kelet-Anglia nagy részén éjféltől.

Emellett ezeken a területeken a karácsonyi szabályok is vissza lettek vonva, amelyek lehetővé tették volna, hogy az ünnepek alatt három háztartás együtt tölthessen 5 teljes napot. Az egyes, kettes és hármas készültségi szinteken is egy napra rövidítették ezt az intervallumot. Az új szigorításokról itt olvashattok bővebben.

Tömegesen próbáltak meg lelépni Londonból az emberek az új korlátozások miatt 4

A média kérdésére, hogy mit mondana azoknak, akinek már össze vannak pakolva a csomagjaik, és indulásra készek voltak, hogy végre láthassák a családjukat és szeretteiket, Chris Whitty angliai főorvos-professzor azt mondta: „Ha már összecsomagoltál az útra, pakolj ki a táskádból.”

A baj csak az, hogy rengeteg ember, már eldöntötte, hogy elindul, és a miniszterelnök utolsó pillanatban tett bejelentése egy jelentős részüket már nem állította meg. Miközben az emberek az ország más városaiba igyekeztek eljutni, ami lehetetlenné tette a társadalmi távolságtartást, sokan a közösségi médián keresztül adtak hangot aggályaiknak.

Tömegesen próbáltak meg lelépni Londonból az emberek az új korlátozások miatt 5

Ben McKinlay blogger és a Glasgow-i Egyetem joghallgatója, ezt írta twitteren az egyik kép alá: „Micsoda teljesen kiszámítható katasztrófa.”

A 22 éves bristoli Izzy azt mondta, hogy „az otthon nyújtotta biztonságra vágyik karácsonykor”, és szülei még a korlátozások életbe lépése előtt eljöttek érte.

Matt Hancock „teljesen felelőtlennek” nevezte azokat az embereket, akik Londonból elmenekültek, mielőtt az új szabályok vasárnap életbe léptek. A szombat esti bejelentést követően Hollandia, majd Belgium is megszüntette az Egyesült Királyságba és onnan induló repülőjáratait. Állítólag Franciaország és Németország szintén hasonló lépéseket fontolgat.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után