Tömegesen foglalnak az emberek a pubokban Angliaszerte az újranyitáshoz közeledve 1

Lehet, hogy érdemes már jó előre asztalt foglalni, ugyanis úgy tűnik az sem biztos, hogy a kocsmák és éttermek újranyitását követő napokban el tudunk majd menni koccintani a barátokkal, annyira tele lesz minden hely.

Tömegesen foglalnak az emberek a pubokban Angliaszerte az újranyitáshoz közeledve 3

A kocsmatulajdonosok országszerte arról számolnak be a Angliában, hogy úgy tűnik, az emberek már borzasztóan ki vannak éhezve (vagy szomjazva) arra, hogy a barátokkal beüljenek egy jót enni (vagy ne adj isten inni). Emberek milliói számolnak vissza együtt, hogy hányat kell még aludni, hogy újra lehessen menni a barátokkal koccintani.

A Boris Johnson által kihirdetett ütemterv értelmében a pubok és éttermek április 12-től nyithatnak majd meg, azonban egyelőre csak azok, amelyeknek van kinti része. Egy kiskapunak köszönhetően azonban lehet, hogy jóval több kocsma és étterem ki tud majd nyitni… A helyek beltéri egységei majd leghamarabb május 17-től fogadhatják a lelkes vendégeket.

Clive Watson például, a londoni székhelyű City Pub Group alapítója és elnöke arról számolt be nemrég, hogy a weboldalait valósággal elárasztották a foglalások.

„Elképesztő… az emberek rettenetesen ki vannak rá éhezve, hogy végre beülhessenek valahova a barátaikkal. Ha csak baked beans lenne a menün és semmi mást nem árulnánk, akkor is foglalnák. Hihetetlen jól állunk foglalások tekintetében. Nem csak április 12 környékére foglalnak sokan, amikortól a kinti rész kinyit, hanem már májusra és júniusra is vannak nagyobb foglalásaink. De azért ne tegyünk úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne… még mindig sok bizonytalansággal kell szembenéznünk.” – nyilatkozta Mr. Watson, de azért hozzátette, hogy a szektornak azért hosszú hosszú időbe fog majd telni, mire egy ekkora gödörből helyreáll.

Tömegesen foglalnak az emberek a pubokban Angliaszerte az újranyitáshoz közeledve 4

A Fuller’s pub lánc egyik szóvivője szintén arról számolt be, hogy elképesztő sokan akarnak biztosra menni, hogy már az első napon jut nekik asztal. “Nagyon nagyon sok foglalásunk van – az emberek nyilvánvalóan alig várják, hogy visszatérhessenek a kedvenc kocsmáikba, amit nagyon jó látni.”

Természetesen így is rengetegen vannak, akik kritizálják a vendéglátóipar újranyitásának sebességét, mondván, hogy nincs semmi kézzel fogható bizonyíték arra vonatkozólag, hogy a kocsmák éttermek beltéri egységeinek indokolt csak később engedélyezni, hogy megnyissanak.

A legfrissebb statisztikai adatok azt mutatják, hogy a becslések szerint körülbelül 2000 kocsma zárt be végleg az elmúlt egy év során, azt követően, hogy az Egyesült Királyság először vezette be az országos szintű korlátozásokat.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után