A mai nappal végre megkezdődik a korlátozások feloldása Nagy-Britanniában (részletek) 1

A mai napon a diákok végre országszerte visszatérhetnek az iskolapadba a szigetországban és a gondozó otthonok lakói mától fogadhatnak egy rendszeres látogatót, a lockdown lépcsőzetes megszüntetésének első fázisa ugyanis a mai napon veszi kezdetét. Boris Johnson a The Telegraph-nak azt nyilatkozta ennek kapcsán, hogy bár ma „a szabályok még csak kis mértékben enyhülnek” , a változások „örömet és megkönnyebbülést” fognak okozni a családoknak a hónapokig tartó „kemény korlátozások” után.

A mai nappal végre megkezdődik a korlátozások feloldása Nagy-Britanniában (részletek) 3

A teljes gazdaság majd csak június 21-re, nyár közepére indul majd újra, bár bizonyos korlátozásokra lehet még utána is szükség lesz. De a miniszterelnök azt is kihangsúlyozta, hogy kész késleltetni egyes szakaszokat, ha fertőzések száma valami miatt újra emelkedni kezd, vagy a vírus új változatai jelennek meg.

A korlátozások feloldásának négy lépcsőjét legalább öt hét választja majd el egymástól – négy hét kell a tudósoknak, hogy felmérjék és elemezzék a járvánnyal kapcsolatos adatokat és a változtatások hatásait, és még egy hét, hogy hét nappal előre értesíthessék az embereket és a vállalkozásokat a következő változtatásokról. Ami még fontos, hogy nem lesznek regionálisan különböző készültségi szintek, hanem az egész országban egyformán fognak módosulni a szabályok.

A sorrend tehát a következő lesz:

Március 8

Újranyitnak az iskolák és az egyetemek is, így a diákok visszaülhetnek az iskolapadba. A háztartások közösen kimehetenek a szabadba piknikezni, illetve ugyanezt megteheti két különböző háztartásba tartozó személy is, azonban egyelőre még csak maximum ketten. A gondozó otthonok lakóinak innentől lehet egy előre megnevezett rendszeres látogatója.

Március 29

Kint a szabadban legfeljebb hat ember találkozhat különböző háztartásokból (6-os szabály), vagy egy ennél nagyobb csoport is összegyűlhet két háztartásból. Újra megnyílnak a szabadtéri sportlétesítmények, beleértve a tenisz- és kosárlabdapályákat is. Az emberek részt vehetnek szervezett szabadtéri sportokban (gyermekek és felnőttek egyaránt).

Április 12

Április 12-re a brit kormány azt reméli, hogy a nem alapvető fontosságú termékeket, szolgáltatásokat áruló üzletek is újra megnyithatják kapuikat. Ez többek közt fodrászokat és körmösöket is magában foglalja. Azok a kocsmák és éttermek is újranyithatnak, amelyeknek van kinti része, és egyelőre még csak kint lehet majd fogyasztani a szabadban. Az emberek találkozhatnak a barátaikkal vagy családjukkal a sörkertekben, feltéve hogy betartják a hatos szabályt. Ja, és nem lesz olyan szabály, hogy főételt is vásárolni kell az ital mellé.

A legtöbb szabadtéri látványosság újra megnyílik, beleértve az állatkerteket és a vidámparkokat is. A könyvtárak, múzeumok, fedett szabadidős létesítmények, edzőtermek és a strandok is megnyitnak. Az emberek a saját háztartásukkal együtt elmehetnek nyaralni az Egyesült Királyság területén. A temetések maximális létszáma 30-ra emelkedik innentől.

Május 17

Május 17-től a Downing Street azt reméli, hogy a legtöbb gyülekezésre vonatkozó szabályt kint a szabadban feloldják, beleértve a hatos szabályát is. Azonban továbbra is illegális marad, több mint 30 fős összejöveteleket szervezni. A beltéri összejövetelek ismét megengedettek lesznek, de csak a hatos szabály szerint. A kocsmák, éttermek és mozik is újra kinyithatnak. Megnyithatnak a hotelek, és a nagy sportesemények helyszínei is újra fogadhatják a szurkolókat. A beltéri rendezvényeken maximum 1000 a kültérieken maximum 4000 fő lehet majd jelen egyszerre. Innentől már maximum 30 ember vehet részt esküvőkön, fogadásokon, temetéseken, és keresztelőkön.

Június 21

A jelenlegi tervek értelmében ez a legkorábbi dátum, amikor a maradék korlátozások is megszűnhetnek.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után