Tömegek rohamozták meg az egyik bankautomatát Londonban, mert dupla annyi pénzt kezdett el kiadni mindenkinek 1

Egy bankautomatánál valamiféle hiba folytán az a szokatlanul kellemes helyzet állt elő, hogy az ügyfelek által kivenni szándékozott összeg dupláját kezdte el kiadni mindenkinek.

Tömegek rohamozták meg az egyik bankautomatát Londonban, mert dupla annyi pénzt kezdett el kiadni mindenkinek 3

Emberek tucatjai rohantak a NatWest automatához a kelet-londoni East Hamben, miután híre ment az ATM bankautomata meghibásodásának. A helyszínen készült felvételeket többen is megosztották az interneten.

Az automatánál egy meglehetősen egyedi meghibásodás történt a bank szóvivője szerint, ami azt jelentette, hogy „a szóban forgó ATM több tranzakció esetében is több készpénzt adott ki a kért összegnél”. Nem olyan sokkal később közölték, hogy az ATM-et megjavították, és az ügyfelek (mindenki legnagyobb szomorúságára) már újra a szokásos módon használhatják azt.

Alig több mint egy hónapja a NatWest ügyfelei közül többen is azt mondták, hogy egy a készpénzbefizető automatáival kapcsolatos probléma miatt attól tartanak, hogy extra díjat kell befizetniük, miután a közelmúltban a számlájukon elhelyezett készpénz egyszerűen nem jelenik meg a számlaegyenlegükön.

Augusztusban a Bank of Ireland egy másik technikai hibája folytán az emberek pénzt vehettek fel annak ellenére, hogy a számlájukon kevés vagy semennyi pénz nem volt. Hatalmas sorok alakultak ki számos pénzautomatánál az Ír Köztársaságban, miután a hiba híre elterjedt. Később a közösségi médiában sokan tettek közzé képeket, amelyeken látható, hogy az ATM-ekhez rendőröket küldtek ki, nehogy elfajuljon a helyzet.

A tegnap esti incidens azonban mára, mint kiderült, már megoldódott – közölte a bank. Az X-en (korábban Twitteren) megosztott felvételeken vásárlók egész tömege látható a megbolondult bankautomata körül, Kelet-Londonban.

Tömegek rohamozták meg az egyik bankautomatát Londonban, mert dupla annyi pénzt kezdett el kiadni mindenkinek 4

A jelen levők közül többen is megerősítették, és voltak akik a közösségi oldalukra is kiírták, hogy a bankautomata kétszer annyit ad ki, mint amennyit fel akarunk venni.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy az ügyfelekkel akiknek sikerült dupla összeget levenniük, utólag ki lesz-e az fizettetve vagy extra költség nélkül kaparinthatják meg a pénzt, és egyszerűen csak jókor voltak jó helyen…

A NatWest szóvivője ezt mondta: „Egy egyszeri manuális meghibásodás miatt egy ATM több tranzakció esetében is több készpénzt adott ki a kért összegnél. Ezt azóta kijavították, és az ügyfelek újra a szokásos módon használhatják ezt az ATM-et.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után