Többen kórházban, miután egy lakóház falának csapódott egy busz Nagy-Britanniában, Skóciában 1

Egy hős testvérpár rohant fel a buszra, amely egy panelházba csapódott a skóciai Paisleyben, hogy megpróbálják kimenteni a sérült utasokat.

Többen kórházban, miután egy lakóház falának csapódott egy busz Nagy-Britanniában, Skóciában 3

Kedden 12 óra 20 perc körül hívták a segélyszolgálatokat, miután egy McGill’s autóbusz a calside-i Hamilton Court emeletes házába csapódott. Öt embert szállítottak kórházba a sofőrrel együtt összesen – közölte a McGill’s Buses a baleset után kiadott közleményében.

A szemtanúk elmondása szerint a busz a Craw Roadon haladt épp, amikor egyszer csak eddig tisztázatlan okokból lesodródott az útról, és a ház falának csapódott egy hatalmas csattanás kíséretében, amit szinte minden a környéken tartózkodó hallott.

A 40 éves David Bannerman a BBC Scotland News-nak elmondta, hogy húgával, Debbie Tifftennel együtt azonnal odarohantak segíteni.

„A buszon ülők kissé kábultak és zavartak voltak, ezért csak próbáltuk megnyugtatni őket. Azt hiszem, mindegyikük rendben lesz. Én és a húgom az ablakon át jutottunk fel a buszra, hogy megnézzük, segíthetünk-e bármiben az utasoknak. Nem tudtuk leszállítani az embereket a buszról, mert az ajtók be voltak ragadva, de ügyeltünk arra, hogy mindannyian leüljenek, amíg a mentők oda nem értek.” – mondta.

Többen kórházban, miután egy lakóház falának csapódott egy busz Nagy-Britanniában, Skóciában 4

Egy másik szemtanú azt is elmondta, hogy korábban is ment már bele egy gépkocsi pont ugyanott a falba. A 71 éves Ian Ward, aki a szomszédos Calside Courtban él, azt mondta a The Gazette-nek, hogy egy fekete Audi körülbelül 14 hónappal ezelőtt ütközött neki pont ugyanúgy a háztömbnek.

A rendőrök a balesetet követően egy időre lezárták a területet, és több közeli utat is, köztük a Calside Avenue-t, a Polsons Crescent-et, a Craw Roadot és az Alexandra Gate-et. Egyelőre nem tudni, hogy miért ütközött a busz a falnak.

Többen kórházban, miután egy lakóház falának csapódott egy busz Nagy-Britanniában, Skóciában 5

A skóciai rendőrség szóvivője tegnap azt mondta: „Öt embert kórházba szállítottak további ellátásra és vizsgálatokra, és a sérültek ellátása és az ügy kapcsán indított vizsgálat továbbra is folyamatban van.”

„Számos útlezárás van érvényben, köztük a Calside Avenue, a Polsons Crescent, a Craw Road és az Alexandra Gate is érintettek. Kérjük a járművezetőket, hogy kerüljék el ezt a területet.”

A McGill’s Buses szóvivője is azt mondta, hogy a McGill személyzete részt vesz a vizsgálatokban, hogy mielőbb fény derüljön a baleset részleteire. Ebben a szakaszban azonban egyelőre nem tudnak többet mondani.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után