Több tucat embernek vágták le valamelyik végtagját tévedésből néhány angliai kórházban 1

Egy angliai kórház elismerte, hogy az elmúlt három év során hat ember végtagját vágták le tévedésből. A York és Scarborough Oktatókórházak NHS Foundation Trust megerősítette, hogy hat beteg végtagját amputálták orvosi hibák miatt három év alatt.

Több tucat embernek vágták le valamelyik végtagját tévedésből néhány angliai kórházban 3

Ez a legmagasabb szám az összes NHS Trust közt az Egyesült Királyságban. Az említett hat eset közül 2020-ban négy amputációt, 2021-ben pedig további kettőt hajtottak végre tévesen. Mindegyik orvosi hanyagság eredménye volt. De nem ők az egyetlen kórház, ahol ilyesmi történt. Az Accident Claims által benyújtott FOI-kérelmekből kiderült, hogy a Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust-nál két műtétet hajtottak végre anélkül, hogy szükség lett volna rá.

Az ilyen típusú incidenseket az NHS „súlyos, nagyrészt megelőzhető betegbiztonsági incidensként definiálja, amelyek nem következhetnének be, ha az egészségügyi szolgáltatók rendesen betartották volna a meglévő nemzeti útmutatásokat vagy biztonsági előírásokat”.

További öt orvosi hanyagság miatti amputáció történt a kenti Medway NHS Foundation Trust falain belül. Egy amputációt 2021-ben hajtottak végre a trösztnél, további hármat 2022-ben és egy újabbat 2023-ban. Nick Banks, a JF Law klinikai gondatlanság részlegének vezetője azt mondja: „Egy végtag elvesztése megváltoztatja az ember életét, és pusztító hatással lehet a betegekre és családjaikra. A nyilvánvaló érzelmi sokkhatás mellett a sérüléseknek nagyobb pénzügyi kihatásai lehetnek, mint amennyit sok háztartás el tud viselni, különösen a jelenlegi megélhetési költségek válsága közepette, amikor sokan már így is nehéz anyagi helyzetben vannak.”

Banks úr azt is kifejtette, milyen félelmeik lehetnek egyeseknek az NHS elleni kereset benyújtásával kapcsolatban, még akkor is, ha az életüket megváltoztató orvosi hibák történtek.

Hozzátette: „Bár egyesek érthető módon aggódnak amiatt, hogy a kereset benyújtása milyen hatással lesz az egészségügyi ellátásra, a valóság az, hogy a kórházak és a háziorvosok mindig biztosítva vannak az ilyen esetek ellen. Ennek megfelelően az esetleges károkat a biztosítók fizetik, és ez nem befolyásolja a többi beteg ellátását.”

Nuneatonban szintén három ilyen esetet erősített meg a The George Eliot Hospital NHS Trust, ahol két amputációra került sor tévesen 2020-ban és még egyre 2023-ban. További három esetet az East Kent Hospitals University Trust ismert el, egyet 2020-ban, egyet 2022-ben és egyet 2023-ban. Két hanyagság miatti amputáció pedig a Great Western Hospitals NHS Foundation Trust Wiltshire-ben történt.

A következő helyek mindegyikénél pedig egy-egy gondatlanságból elvégzett amputációt erősítettek meg; North Cumbria Integrated Care NHS Foundation Trust, The Royal Orthopedic Hospital NHS Foundation Trust és Warrington and Halton Teaching Hospitals NHS Foundation Trust.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után