Mind a négy végtagját le kellett vágni egy kislánynak Angliában, mert tévesen hazaengedték a kórházból, most hatalmas összegű kártérítést kapott 1

Körülbelül 39 millió fontot fognak kifizetni egy „rendkívül bátor” kislánynak, akinek minden végtagját amputálni kellett, miután tévedésből hazaengedték a kórházból, ami további komplikációkhoz vezetett.

Mind a négy végtagját le kellett vágni egy kislánynak Angliában, mert tévesen hazaengedték a kórházból, most hatalmas összegű kártérítést kapott 3

A gyermeket, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, magas láz, álmosság és hányás miatt szállították be a Surrey-i Frimley Park Kórházba. Nagyon gyanús, agyhártyagyulladásra és szepszisre utaló tünetei voltak, de az orvosok még ennek ellenére is hazaküldték, miután paracetamolt adtak neki.

Ezt követően azonban néhány órával később a szülei visszavitték a sürgősségire mert kiütései lettek és belázasodott, és meningococcus szepszist diagnosztizáltak nála. Ezután egy másik kórház gyermek intenzív osztályára szállították, de akkorra már több szerve is leállt. A fiatal lánynak ezt követően mindkét lábát térd felett, és mind a két karját pedig könyök felett amputálni kellett. Ezen túlmenően számos egyéb műtéten kellett átesnie, beleértve a bőrátültetést is a fertőzés kezelésére.

Családja pert indított a Frimley Health NHS Foundation Trust ellen, azzal érvelve, hogy ha sürgősen antibiotikumokkal kezelték volna a kislányt, nem lett volna olyan beteg, és elkerülte volna az amputációkat. A tröszt elismerte a felelősséget, és megállapodott a családdal a londoni Legfelsőbb Bíróságon.

Caspar Glyn KC bíró pénteken kijelentette, hogy „habozás nélkül” jóváhagyja a körülbelül 39 millió font egyezséget – egy részét egy összegben, a többit pedig éves kifizetések formájában, élete végéig. Elizabeth-Anne Gumbel, aki a lányt és családját képviseli, azt mondta: „Rendkívül bátor kislány, aki az iskolában nagyon jól teljesít.”

Deborah Nadel, ugyanennek az ügyvédi irodának a tagja pedig azt mondta: „A gyermek sérülései és súlyos fogyatékosságai megfelelő ellátással teljesen elkerülhetők lettek volna. Az agyhártyagyulladásra és szepszisre utaló összes jel ott volt, és az orvosoknak látniuk kellett volna. Ezeknek a betegségeknek a kezelésére külön protokollok léteznek a betegek és az orvosok védelmére, de ezek csak akkor működnek, ha betartják őket.”

„A pénz segíteni fog abban, hogy a lány megkapja a szükséges felszerelést, terápiát és segédeszközöket, és segít abban, hogy a legteljesebb életet élhesse, annak ellenére, ami vele történt…”

Neil Dardis, a Trust vezérigazgatója levélben bocsánatot kért, hozzátéve, hogy a lány ellátása „az elvárható színvonal alá esett”, és nem lett volna szabad hazaengedni.

Bradley Martin, a tröszt képviselője hozzátette: „Nincs az a pénzösszeg, amely valóban kompenzálná őt a sérüléseiért.”

Glyn bíró pedig ezt mondta: “A pénz nem hozhatja vissza azt, aki a lányuk volt, de biztosíthatja a jövőjét.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után