Több tízezer utas járt pórul, miután több, mint 150 járatát törölte Nagy-Britannia legnagyobb légitársasága 1

Az Independent számításai szerint csütörtökön és pénteken legalább 156, főként belföldi és európai járatot töröltek a legnagyobb brit légitársaságnál, mivel a BA-nak nehézségei akadtak miután az egyik fontos IT rendszere felmondta a szolgálatot.

Több tízezer utas járt pórul, miután több, mint 150 járatát törölte Nagy-Britannia legnagyobb légitársasága 3

A járattörléseken felül úgy tudni, hogy legalább 14 járat késett is az éjszaka folyamán, és várhatóan a késő délelőtt folyamán érkeznek csak meg, 12-16 órás késések után. Mivel a hosszú hétvége elején sok gép teljesen tele van, a járattörlések által érintett utasok száma valószínűleg meghaladja a 25 000-et és rajtuk kívül sokan lesznek, akik csak nagy késésekkel érnek majd célba, illetve olyanok is, akik lekésik a csatlakozást.

Csütörtök délután és este 55 rövid távú járat nem tudott elindulni, és 21 további járat amelyek az országba érkeztek volna külföldről, szintén nem tudott felszállni a problémák miatt. Péntek reggel 36 bejövő járatot töröltek, mert a repülőgépek és a pilóták rossz helyen tartózkodtak csütörtök este. Ezenkívül a British Airways 46 pénteki járatot is törölt mostanra, köztük Athénból, Varsóból, Reykjavikból és Tiranából.

A British Airways szóvivője ezt mondta: „Bár járataink túlnyomó többsége ma is üzemel, néhány rövid távú járatunkat töröltük Heathrow-ból egy tegnap tapasztalt műszaki probléma miatt. Elnézést kértünk azoktól az ügyfelektől, akiknek járatai érintettek, és felajánlottuk nekik a lehetőséget, hogy átfoglaljanak egy másik járatra nálunk vagy egy másik cégnél, vagy visszatérítést kérjenek.”

A légitársaság ezt mondta az utasoknak: „Tudomásunk van a műszaki problémáról, amelynek kijavításán keményen dolgozunk. A nagy hívásmennyiség miatt kérjük, csak akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot, ha a következő 48 órában utaznak.”

A járattörlések többsége nagyobb járatsűrűségű célállomásra, például Dublinba, Nizzába és Párizs CDG-re irányul, vagy olyan belföldi repülőterekre, mint például Manchester és Edinburgh, ahol vasúti alternatívák állnak rendelkezésre. De a törlések egy része – köztük egy tucat a skót fővárosba és onnan induló járatokra – azt jelenti, hogy sok utas így nem tud egyből egy másik járattal vagy módon útnak indulni.

A BA-nak jegyeket kell vásárolnia a rivális légitársaságoktól az érintett utasok számára, hogy még az eredeti foglalás napján eljussanak úti céljukhoz, ha van szabad hely. A British Airwaysnek ráadásul mindemellett több millió font kártérítési követelésre is számítania kell majd az érintett utasoktól.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után