Rengeteg angliai magyar az Egyesült Királyságban csak magyarokkal „haverkodik” – itt van, hogy miért érdemes ezen változtatni 1

Egy új országba költözés sok szempontból megterhelő élmény lehet, és természetes, hogy az egyének saját kulturális közösségükben keresik a kényelmet és a biztonságot sok szempontból. Ami azonban az Egyesült Királyság magyar közösségét illeti, az a jellemző, hogy elég sokan szinte csak magyar társaikkal szocializálódnak, korlátozva a tágabb kulturális közösséggel való ismerkedést. 

Rengeteg angliai magyar az Egyesült Királyságban csak magyarokkal „haverkodik” – itt van, hogy miért érdemes ezen változtatni 3

Természetesen nem mindenkire igaz és nem mindenkire igaz kizárólagosan, ezt fontos megjegyezni, de tény, hogy rengeteg angliai magyar van, aki nem tud vagy nem mer, vagy azt állítja, hogy nem is akar másokkal ismerkedni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy ez az exkluzív szocializáció miért lehet jelentős hiba, és milyen előnyökkel jár a kulturális sokszínűség befogadása és a komfortzónánkból való kilépés ezen a téren.

Kulturális gazdagodás:

Egy olyan multikulturális társadalomban, mint az Egyesült Királyság, az egyik legnagyobb előny, hogy elmerülhetünk a különböző kultúrák felfedezésében. Azzal, hogy valaki kizárólag magyar embertársaival szocializálódnak, elszalasztja a lehetőséget, hogy más kultúrákat, hagyományokat és nézőpontokat megtapasztaljon és tanuljon azokból. A különböző hátterű emberekkel való kapcsolat tágítja a látókört, elősegíti a kulturális érzékenységet, és elősegíti a sokszínűség mélyebb megértését és megbecsülését.

Nyelvi fejlődés:

A magyar embertársainkkal való kizárólagos szocializáció akarva akaratlanul is akadályozhatja a nyelvi fejlődést. Bár kényelmet és könnyű kommunikációt biztosíthat ez teljesen egyértelmű, korlátozza az angol nyelv, az Egyesült Királyság elsődleges nyelvének használatát, megismerését és a nyelvtudásunk fejlesztését.

A különböző nyelvi hátterű emberekkel való interakció elősegíti a nyelvi készségek és folyékonyság fejlesztését, lehetővé téve az egyének számára, hogy jobban beilleszkedjenek az adott társadalomba, és maximalizálják a szakmai lehetőségeket. Az angol nyelv elsajátítása és nyelvi készségeink magasabb szintre emelése a társadalmi interakciók szélesebb körét is megnyitja, és elmélyíti a kapcsolatot a helyi közösséggel, és mindazokkal az ismerősökkel, akikkel ezen a nyelven kommunikálunk.

Kapcsolatépítés:

A kapcsolatépítés kulcsfontosságú a szakmai előmenetelhez, és azáltal, hogy a társadalmi interakciókat magyar ismerőseinkre korlátozzuk, elszalaszthatunk számos lehetséges szakmai lehetőségeket. Az Egyesült Királyság változatos és dinamikus munkaerőpiacot kínál, és a társadalmi körök különböző hátterű egyénekkel történő kiterjesztésével az egyének egy szélesebb kapcsolati hálóba kapcsolódhatnak be, amely értékes kapcsolatokhoz, mentoráláshoz és karrierlehetőségekhez vezethet. A különböző iparágakból és hátterű szakemberekkel való együttműködés betekintést nyújthat új helyzetekbe, lehetőségekbe, elősegítheti az innovációt, valamint hozzájárulhat a személyes és szakmai fejlődéshez.

Integráció és alkalmazkodóképesség:

Egy új országban élni magában foglalja az új szokásokhoz, társadalmi normákhoz és életmódhoz való alkalmazkodást. Kizárólag a magyar közösségen belüli szocializációval az egyének akaratlanul is elszigetelhetik magukat, és megnehezítik maguknak a brit társadalomba való teljes beilleszkedést. A különböző hátterű egyénekkel való kapcsolattartás elősegíti a kultúrák közötti kölcsönös megértést, elősegíti az integrációt és ösztönzi a személyes fejlődést. Lehetővé teszi mindenki számára, hogy hidakat építsenek magyar örökségük és a brit kultúra között, gazdagabb és befogadóbb élményt teremtve.

Míg az Egyesült Királyságba költözött angliai magyarok számára természetes, hogy a magyar közösségen belül keresnek vigaszt és támogatást, elengedhetetlen, hogy felismerjék a kizárólag magyar társaikkal való szocializáció lehetséges korlátait. A sokszínűség befogadása, a különböző kulturális hátterű egyénekkel való kapcsolatteremtés és az Egyesült Királyság tágabb társadalmi szövetébe való beilleszkedés számos előnnyel jár.

Gazdagítja a személyes és szakmai tapasztalatokat, fejleszti a nyelvtudást, bővíti a szakmai jellegű kapcsolataink számát és elősegíti a kulturális megértést. A komfortzónánkból való ilyen módon történő kitöréssel az angliai a magyarok sokkal jobban boldogulhatnak, és egy kicsit hozzátehetnek a brit társadalom sokszínűségéhez. Ti mit gondoltok erről? Szerintetek mennyire jellemző ez a kint élő magyarságra?

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után