Több, mint 2000 gyereket raboltak el az oroszok Ukrajnából, és állítólag már vegyi fegyverek bevetését is tervezik 1

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetsége azt állítja, hogy az orosz erők „illegálisan távolították el” gyerekek ezreit az ország keleti részéből. „Az orosz erők 2389 ukrán gyermeket vittek el eddig illegálisan Oroszországba Donyeck és Luhanks területeiről. Ez nem segítség. Ez emberrablás.” – írta a nagykövetség a Twitteren.

Több, mint 2000 gyereket raboltak el az oroszok Ukrajnából, és állítólag már vegyi fegyverek bevetését is tervezik 3

Az ország déli részén Oroszország gyakorlatilag teljesen földig rombolta Mariupol városát – közölte a helyi önkormányzat a kedden tett jelentésében. A háború előtt 400 ezres lakosságú Mariupol helyzete a legsürgetőbb humanitárius vészhelyzet azóta, hogy Oroszország közel egy hónappal ezelőtt megszállta Ukrajnát. Feltételezések szerint több százezer lakos rekedt a városban a szinte folyamatos bombázások közepette, és nincs hozzáférésük se élelemhez, se vízhez, se áramhoz vagy fűtéshez. Mariupolból mára szellemváros lett – infrastruktúrájának 80 százaléka megsérült vagy megsemmisült, ennek 40 százaléka nem is építhető újjá – állítják a hatóságok. Az ország egyik legnagyobb, gyönyörű, fejlett városa a földdel lett egyenlővé téve.

„Semmi nem maradt belőle” – mondta Volodimir Zelenszkij az olasz parlamenthez intézett videobeszédében.

Oroszország hamis vádjai, miszerint Kijevnek biológiai és vegyi fegyverei vannak, azt mutatják, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök azt fontolgatja, hogy ő maga használja ezeket az Ukrajna elleni háborújában. – mondta hétfőn Joe Biden amerikai elnök, bár erre konkrét bizonyítékot felmutatni nem tudott. Putyin sarokba lett szorítva, és most újabb hamis vádakkal állt elő, például, hogy Amerikának biológiai és vegyi fegyvereink is vannak Európában, de ez egyszerűen nem igaz. Azt is állítják, hogy Ukrajnának is vannak biológiai és vegyi fegyverei. Ez egyértelmű jele annak, hogy mindkettő bevetését ő maga fontolgatja.” – mondta Biden.

Több, mint 2000 gyereket raboltak el az oroszok Ukrajnából, és állítólag már vegyi fegyverek bevetését is tervezik 4

Az ukrán erők „visszaverik” Vlagyimir Putyin Mariupol városának elfoglalására tett kísérleteit a kemény ütközetek közepette – közölték a brit védelmi minisztérium szakértői kedden. Emellett egyre több olyan hír röppent fel a napokban, hogy az orosz hadsereg támadása és előrenyomulása Ukrajna számos térségében megtorpant, és az ukránoknak sikerült őket megállítani. Ami pedig a menekültválságot illeti, a becslések szerint mostanra több, mint 10 millió ukránnak kellett elhagynia otthonát a háború miatt, és egy jelentős részük már az országot is elhagyta.

Egy másik fejlemény, hogy az orosz katonai vezetők már hiperszonikus rakéták és más speciális fegyverek bevetését is elrendelték, de egyelőre nem várható, hogy ezek rövidtávon drasztikusan befolyásolják a konfliktus végkimenetelét.

Több, mint 2000 gyereket raboltak el az oroszok Ukrajnából, és állítólag már vegyi fegyverek bevetését is tervezik 5

Eközben Oroszország mostanra állítólag olyan mértékű katonai veszteségeket szenvedett el Ukrajnában, amelyekre a második világháború óta nem volt példa – közölték nyugati tisztviselők kedden. A becslések szerint mostanra az orosz katonák közül közel 10 000-en haltak meg. A megsebesült vagy teljesen harcképtelen orosz katonák száma pedig ennél is durván háromszor vagy négyszer több lehet. Azonban sokak szerint Oroszország hadereje olyan nagy, hogy még ekkora veszteségek mellett is folytatni tudja a háborút.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után