Ezek a bejelentések várhatóak a brit pénzügyminisztertől a megélhetési válság, és a családok kiadásainak csökkentésére 1

Rishi Sunak-nak nehéz döntéseket kell meghoznia azzal kapcsolatban, hogyan kezeli Nagy-Britanniában a megélhetési költségek egyre mélyülő válságát, miközben minden oldalról egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy jelentős támogatást nyújtson a nehézségekkel küzdő családoknak.

Ezek a bejelentések várhatóak a brit pénzügyminisztertől a megélhetési válság, és a családok kiadásainak csökkentésére 3

Miközben a háztartások költségvetését az üzemanyagárak és az energiaszámlák jelentős emelkedése feszegeti, az államháztartás a vártnál jobban bírja. A szerdán közzétett hivatalos adatok szerint a kancellárnak 24 milliárd fonttal több áll a rendelkezésére, mint azt néhány hónappal ezelőtt jósolták. Szóval milyen opciói vannak az életszínvonal romlásának megfékezésére?

Az NI emelésének eltörlése – 9 milliárd font

A national insurance 1.25 százalékponttal emelkedik elvileg áprilistól a dolgozók és a munkáltatók számára is. Az emelés megszüntetése körülbelül 9 milliárd fontba kerülne, és az átlagos dolgozó körülbelül 255 fontot takarítana meg vele évente. A pénzügyminiszter eddig mindig elutasította az NI emelés elvetésére vonatkozó kéréseket.

  • 20 000 GBP éves fizetés mellett plusz 130 GBP évente (10,80 GBP havonta)
  • 30 000 GBP éves fizetés mellett plusz 255 GBP évente (21,25 GBP havonta)
  • 50 000 GBP éves fizetés mellett plusz 505 GBP évente (45,80 GBP havonta)
  • 80 000 GBP éves fizetés mellett plusz 880 GBP évente (73,33 GBP havonta)

Adósávok befagyasztása – 1.8 milliárd font

2022 áprilisától 2026 áprilisáig befagyasztják azokat a küszöbértékeket, amelyeknél az emberek jövedelemadó sávja változik. Ez gyakorlatilag adóemelést jelent a legtöbb dolgozó számára, mivel a küszöbök nem emelkednek a megélhetési költségek emelkedésével párhuzamosan. A küszöbök inflációval összhangban történő emelése körülbelül 1,8 milliárd fontot jelentene, ami az adófizetők zsebében maradna.

0 százalékos áfa az energiaszámlákon – 2,4 milliárd font

A Munkáspárt támogatta ezt a javaslatot, hogy segítsen a hatalmas energiaszámla-növekedéssel küzdő embereknek. Az 5 százalékos csökkentés azonban csak töredéke annak, amennyivel a számlák nőni fognak, és Sunak úgy tűnik, nem támogatja az ötletet, mivel a jómódú háztartások számára is csökkentést jelentene.

5 pennys üzemanyagadó-csökkentés – 1,4 milliárd GBP

A pénzügyminiszter korábban azt nyilatkozta, hogy ezt a lépést lehet hogy meghúzza. Az elképesztő magas üzemanyag árak ismét csak egy magas prioritást élvező probléma a szigetországban, ami szintén rengeteg családot érint.

Adó kivetése az energiavállalatok nyereségére – 1,2 milliárd font

A megugró árakból jól profitáló energiacégekre kivetett egyszeri adó népszerű lenne a választók körében, ha kicsit is eltérne a korábbi konzervatív politikától.

A támogatások növelése – 9 milliárd font

A legszegényebbeket sújtják leginkább az emelkedő energia- és élelmiszerárak. Áprilisban 3,1 százalékkal emelkednek a segélyek, mindeközben azonban 8 százalékos infláció várható. Az alacsony jövedelmű családok millióit érintő hatalmas reálbér csökkenés azt kockáztatja, hogy a megélhetési költségek válsága sokak számára katasztrófává súlyosbodik. Ennek elkerülése érdekében a pénzügyminiszternek hallgatnia kellene jótékonysági szervezetekre, kampányolókra és agytrösztökre, és az inflációval megegyező mértékben emelni a támogatásokat. Ez 9 milliárd fontba kerülne.

Az energiaszámlákra nyújtott támogatás megduplázása – 5.5 milliárd font

Az októberben bejelentett, 200 GBP-os, az energiaszámlák csökkentését célzó programot széles körben kritizálták, mondván hogy nem megfelelő. Az emberek számláinak rövid távú további csökkentésének egy egyszerű módja lenne, ha ezt a rendszert bőkezűbbé tennénk. A támogatás megduplázása 400 fontra 5,5 milliárd fontba kerülne a kormánynak.

A közszféra dolgozóinak béremelése – 10 milliárd font

A közszféra dolgozóinak fizetésemelései messze elmaradtak a megugró infláció mögött. A béreknek a megélhetési költségekkel arányos emelése munkavállalók millióinak segítene, lendületet adva a gazdaságnak is. Hogy ezek közül az opciók közül a pénzügy miniszter miket gondol hasznosnak, az a mai nap folyamán esedékes bejelentéséből ki is fog derülni…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után