Több, mint 10 ezer újabb járatát törli a legnagyobb brit légitársaság: már közel 1 millió utast érintenek a törlések a nyári szezonban 1

A British Airways újabb 10 300 rövid távú járatot törölt augusztus és október között. A legutóbbi járatszám csökkentés azt jelenti, hogy a légitársaság csaknem 30 000 járatát törölte már a nyári szezonban.

Több, mint 10 ezer újabb járatát törli a legnagyobb brit légitársaság: már közel 1 millió utast érintenek a törlések a nyári szezonban 3

Csak belföldi és európai járatokat érintenek a legfrissebb törlések. Az Independent becslése szerint így már legalább egymillió utast érintenek a légitársaságnál eltörölt indulások. A június végéig bejelentett 17 600 db törölt járat mellé most újabb 10 300-at nem fognak elindítani.

A BA ezzel mostanra több mint 4,5 millió törölt ülőhelynél tart. A legutóbbi módosításokat a légitársaság a pénteki határidő előtt jelentette be. A British Airways ezzel a teljes menetrendjének mintegy 18 százaléka már megsemmisült.

A legtöbb törlés várhatóan a londoni Heathrow repülőtéren lesz majd, bár a Gatwick és a London City repülőterekről induló járatok egy részét is valószínűleg érinteni fogja.

A British Airways szóvivője a következőket mondta: „Az egész légiközlekedési ágazat továbbra is jelentős kihívásokkal néz szembe, mi pedig teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy rugalmasságot építsünk ki működésünkben, hogy ügyfeleinknek a megérdemelt stabilitást és megbízhatóságot biztosítsuk.”

A közlekedési minisztérium (DfT) a múlt hónapban enyhítette a fel- és leszállási jogokra vonatkozó szabályokat. Úgy vélik, a légitársaságok számára lehetővé kell tenni, hogy a felszállási jogok elvesztése nélkül adhassák fel a le nem repült reptéri résidőket.

„Ez az új rugalmasság azt jelenti, hogy tovább csökkenthetjük menetrendünket, úgy, hogy a lehető legtöbb nyaralási útvonalunkat megvédhessük.”

A BA szerint az előre bejelentett járatritkítás, az alacsonyabb kihasználtságú járatok összevonása, és a valós kapacitásokhoz hozzáigazított menetrend a megbízhatóbb és rugalmasabb működést, valamint az utolsó pillanatos járattörlések megelőzését szolgálja.

A több mint tízezer rövidtávú járat törlése a menetrend mintegy 11 százalékát teszi ki, de így is sok százezer utast érint.

Sokak szerint ez a lépés viszont annak elismerése, hogy a légitársaság nem tudta kezelni a helyzetet, ezt bizonyítja az is, hogy még az elmúlt hetekben is értékesített a BA olyan járatokra jegyet, amelyeket nem tudott teljesíteni, ez pedig káoszt okozott.

Az amnesztia ellen a Ryanair keményen tiltakozott, mondván hogy ez korlátozza a piaci versenyt, magasabb viteldíjakat eredményez, és végső soron olyan légitársaságok javát szolgálja, amelyek nem készültek fel megfelelően a járvány utáni utazási kereslet felfutására.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után