Rishi Sunak, a volt pénzügyminiszter bejelentette, hogy indul a miniszterelnökségért - mi fog most történni, hogy Boris lemondott és ki jöhet a helyére 1

Rishi Sunak bejelentette, hogy ő szeretne lenni a Konzervatív Párt következő vezetője és ezzel együtt a következő miniszterelnök. A volt pénzügyminiszter, akit Nadhim Zahawi váltott a posztján, azt mondta: „Helyezzük vissza a bizalmat, építsük újjá a gazdaságot és egyesítsük újra az országot”.

Rishi Sunak, a volt pénzügyminiszter bejelentette, hogy indul a miniszterelnökségért - mi fog most történni, hogy Boris lemondott és ki jöhet a helyére 3

Sunak és Sajid Javid egészségügyi miniszter kedd este léptek ki Boris Johnson kabinetjéből, egymás után alig fél óra leforgása alatt, ami egy lemondási hullámot robbantott ki, ami végül a miniszterelnök tegnapi lemondásához vezetett. Mr. Sunak most egy háromperces videóval indította el kampányát, hogy a tory párt vezetője lehessen.

“Hadd mondjak el egy történetet. Egy fiatal nőről, majdnem egy emberöltővel ezelőtt, aki egy jobb élet reményében és családja szeretetével felvértezve szállt repülőre. Ez a fiatal nő Nagy-Britanniába érkezett, ahol sikerült munkát találnia, de közel egy évbe telt, mire elegendő pénzt takarított meg férjének és gyermekeinek, hogy követhessék.”

„Az egyik gyermek az anyám volt, aki akkor volt 15 éves. Anyám keményen tanult, és megszerezte a gyógyszerész diplomáját. Találkozott apámmal, egy NHS háziorvossal, és Southamptonban telepedtek le. Az ő történetük ezzel nem ért véget, de az én történetem itt kezdődött.”

Rishi Sunak, a volt pénzügyminiszter bejelentette, hogy indul a miniszterelnökségért - mi fog most történni, hogy Boris lemondott és ki jöhet a helyére 4

Mr. Johnson azzal, hogy bedobta a törülközőt, szabadjára engedte „a pokol kutyáit” – mondta Nadine Dorries kulturális miniszter, utalva arra, miféle harc indult meg a miniszterelnöki posztért.

Mr. Sunak és Mr. Javid, valamint Ben Wallace, Nadhim Zahawi, Penny Mordaunt, Liz Truss és Tom Tugendhat mind potenciális esélyesek a part vezetői posztjára. A 2019-es választási versenyben Johnsonnal szemben alulmaradt egykori külügyminiszter, Jeremy Hunt szövetségesei azt mondták, hogy „gyakorlatilag biztosak” abban, hogy ő is újra indulni fog.

Dominic Raab miniszterelnök-helyettes az értesülések szerint nem kíván részt venni a miniszterelnöki posztért folytatott versenyben.

Ki vezényli le az új vezető kiválasztásának folyamatát?

Az 1922-es bizottságé Sir Graham Brady elnökletével, a végső felelősség a szabályok meghatározásáért a Konzervatív Párt bármely ilyen jellegű kiválasztási folyamatában. Vezetőválasztásra csak akkor kerül sor, ha egy tory vezető lemond, vagy ha elveszítik a képviselők bizalmát. Most, hogy Johnson beszélt Sir Grahammel, és beleegyezett a lemondásba, új vezető választására fog sor kerülni.

Ki szavazhat?

A tory képviselők és a Konzervatív Párt tagjai egyaránt döntő szerepet játszanak a következő vezető megválasztásában. A tory parlamenti képviselők egy szavazás során a jelöltek számát kettőre redukálják, majd a párttagok szavaznak arról, hogy a két jelölt közül melyiket részesítik előnyben.

Boris Johnson indulhat-e újra?

Nem valószínű. A szabályok értelmében az a vezető, aki lemond, általában nem indulhat semmilyen későbbi vezetői választáson.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után