Terrortámadás történt Londonban a parlamentnél: eddig 2 halott, a környéket teljesen lezárták 1

Lelőttek egy férfit a londoni Parlamentnél, miután egy autó belehajtott a járókelőkbe a Westminster hídon, és egy rendőrt is megkéseltek ez terrortámadásban.

westminsterambulance2203

A szemtanúk azt mondták, a turisták pánikolva kezdtek el menekülni, mikor eldördültek a lövések Westminsterben. Egy férfi orvosi segítségre szorult, miután egy autó belehajtott a gyalogosokba, majd egy korlátba csapódott. Legalább négy pisztolylövés hangzott el ezután.

police2

A miniszterelnök éppen az előcsarnokban tartózkodott, amikor kitört a káosz, ekkor azonnal értesítették, és egy autóban elmenekítették a helyszínről. Eközben a rendőrség erősen felfegyverzett terrorelhárítóit vezényelték a helyszínre, automata fegyverekkel ellátva. Az Alsóház ülését elnapolták, és a miniszterelnöknek is megtiltották, hogy egyelőre visszatérjen a helyszínre.

Több szemtanú is mondta, hogy láttak egy férfit késsel a kezében, amint éppen konfrontálódik a rendőrséggel, még azelőtt, hogy eldördültek a lövések. Rick Longley szemtanú szerint a férfi meg is szúrta az egyik rendőrt.

parliament2203au

„Éppen a megálló felé sétáltuk, amikor óriási csattanás hallatszott, és egy kocsi a kerítésbe csapódott, magával sodorva több járókelőt is. Ott feküdtünk a földön, miközben mindenki a Big Bennel szemben lévő kapuk felé kezdett rohanni. Egy fickó pont mellettem jött el egy hatalmas késsel a kezében, és nekiment egy rendőrnek. Sosem láttam még hasonlót. Nem hiszem el, hogy ez megtörtént” – mondta könnyeivel küzdve.

knifewestminster2203a

A Daily Mail parlamenti tudósítója, Quentin Letts is látott egy fekete ruhába öltözött férfit megtámadni egy rendőrt, mielőtt 2-szer vagy 3-szor rálőttek. Egyelőre nem tudni, hogy a beszámolók egy, vagy két támadóra utalnak.

london-tamadas

Több helyen olvasni, hogy legalább 12 sérültje van már az esetnek, és érkeztek információk egy halálesetről is, de egyelőre ezt nem erősítették meg hivatalos szervek. Az értesülések szerint egy nő volt az áldozat, de más források már két halálról beszélnek. A londoniakat figyelmeztették, hogy kerüljék el a parlament környékét, és Westminstert a mai napon.

london-tamadas2

A környék tele van rendőrökkel, és egy mentőhelikoptert is láttak leszállni. A London Eye-ből még nem engedik kiszállni az embereket, akik a támadás idején éppen rajta ültek. A Scotland Yard megerősítette, hogy egészen addig terrortámadásként kezelik az esetet, amíg nem derül ki az ellenkezője.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után