Teljesen beszüntetné a Brexit tárgyalásokat és hagyná „kiesni” a briteket az EU-ból Jeremy Hunt 1

Jeremy Hunt azt nyilatkozta, hogy megszakít Brüsszellel mindenféle tárgyalást legkésőbb szeptember végén, amennyiben nem lesz elmozdulás a megállapodás részleteit illetően, és hagyni fogja, hogy Nagy-Britannia egyezség nélkül essen ki az EU-ból.

A jelenlegi külügyminiszter azt is elmondta, hogy a tervei szerint legkésőbb augusztus végére előállna egy átfogóbb, részletesebb tervezettel arra vonatkozóan, hogy mi fog történni miután az ország megállapodás nélkül lép ki.

Teljesen beszüntetné a Brexit tárgyalásokat és hagyná „kiesni” a briteket az EU-ból Jeremy Hunt 3

„Amennyiben arra a megállapításra jutok egy adott ponton, hogy a megállapodás nélküli kilépés elkerülhetetlen, úgy azonnal meg fogok szüntetni mindenféle kommunikációt az EU-val és az ország figyelmét a no deal Brexit-re való felkészülésre fogom irányítani.” – nyilatkozta Mr. Hunt az egyik legutóbbi beszédében.

Hunt így próbál felzárkózni a miniszterelnöki pozícióért vívott csatában Boris Johnson mögött, aki jelen pillanatban elég nagy fölénnyel vezet ami a szavazatok arányát illeti. Egyébként Mr. Johnson is azzal kampányol, hogy akár lesz megállapodás október végére, akár nem, az ország ki fog lépni. Hunt elmondása szerint, miután augusztus végén prezentálja majd a megállapodás nélküli  kilépés új tervezetét, mindössze 3 hetet ad majd az EU-nak, hogy módosítsanak eddigi álláspontjukon és amennyiben ezt nem teszik meg, úgy megkezdődik már szeptemberben a no deal-re való felkészülés.

A cél elsődlegesen, amennyiben sikerül rávenni az EU-t, hogy gondolják újra az álláspontjukat, az lenne, hogy a Backstop, vagy is az ír határ kérdését újratárgyalva sikerüljön olyan verziót kitalálni, ami mindkét félnek megfelel.

Miért van körülötte annyi vita?

A „backstop” a legmacerásabb része az egész Brexit megállapodásnak, és ezen megy a huzavona már hónapok óta. Az egész megállapodásnak ez az a része, ami miatt olyan sok parlamenti képviselő a saját kormánya ellen szavazgat és Theresa May egyszerűen képtelen volt elfogadtatni a terveket a parlamenttel. A Brexit körüli káosz, toporgás, és végtelensok időhúzás fő oka az ír határ kérdése. A kritikusok szerint az elképzelésnek 3 fő problémája van, amiről itt olvashattok bővebben.

Londonban tartott beszédében Hunt tagadta, hogy a terve az lenne, hogy a megállapodás nélküli Brexitet kényszerítse ki. Elmondta, hogy tárgyalásokra simán sor kerülhet július vége és augusztus közepe közt. Azonban az új Európai Bizottság még egészen őszig nem fog funkcionálni, ami egyben azt jelenti, hogy az EUs vezetők még nem fognak tudni semmit sem aláírni a Mr. Hunt által felkínált tárgyalási időszak alatt. Más kérdés, hogy az EU a napokban többször is határozottan kijelentette, hogy akármi történjék, nem fognak több módosításba belemenni a Brexit tervezet kapcsán.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után