Szuper hír! Szinte az összes nagy élelmiszer áruházlánc csökkenti néhány alapvető termék árát Nagy-Britanniában 1

A Sainsbury’s, a Tesco, az Aldi és a Lidl is csökkenti többek közt a kenyér és a vaj árát. A Sainsbury’s csökkentette a saját márkás vaj és kenyér árát a magas árak miatt őket ért sok kritika után. Úgy tűnik ha lassan is, de talán elindulnak végre az árak lefelé.

Szuper hír! Szinte az összes nagy élelmiszer áruházlánc csökkenti néhány alapvető termék árát Nagy-Britanniában 3

A szupermarket keddtől 1,99 fontról 1,89 fontra csökkentette a sózott és sótlan vaj 250 grammos kiszerelésének árát. Szerdán a Tesco, az Aldi és a Lidl is követte példáját, és a 250 g-os vaj árát ők is csökkentették 1,99 fontról 1,89 fontra. A nagykereskedelmi élelmiszerárak világszerte esnek, de az Egyesült Királyság élelmiszer inflációja 45 éve a legmagasabb, ami csak tovább gyorsítja az általános áremelkedés ütemét.

A szupermarketek ezen lépése azután történt, hogy sokan bírálták őket, amiért nem csökkentették az áraikat elég gyorsan, holott a nagykereskedelmi árak már elindultak lefelé sok termék esetében. Az infláció 10% alá süllyedt a múlt hónapban, de az élelmiszerárak szárnyalása miatt a vártnál kisebb mértékben esett csak.

Múlt hónapban a Nemzeti Statisztikai Hivatal – amely az árak növekedésének ütemét méri – azt mondta a BBC-nek, hogy világszerte az élelmiszerárak csökkenése várható a szupermarketekben, “de még nem tartunk ott”.

Márciusban a Unite szakszervezet azzal vádolt meg néhány kiskereskedőt, hogy “a túlzott haszonszerzéssel növelik az inflációt”. Áprilisban a British Retail Consortium azt mondta, hogy a nagykereskedelmi árak esése után három-kilenc hónapos késéssel tapasztalhatjuk majd az árak esését az üzletekben, és azt ígérte, hogy az elkövetkező néhány hónapban csökkenni fognak az árak.

Az Asdát és Morrisons-t is megkeresték, hogy reagáljanak a hírre. A Sainsbury’s közölte, hogy 85 pennyről 75 pennyre csökkenti saját márkás kenyerének árát. A szupermarket közölte, hogy csökkenteni tudta többek közt a kenyér és vaj árát, mivel a nagykereskedelmi árak csökkenni kezdtek.

Az Aldi azt mondta, hogy néhány kenyér árát 75 pennyre csökkenti 79 pennyről, míg a Tesco a saját márkás kenyerét 85 pennyről 75 pennyre csökkentette. A Lidl azt mondta, hogy egyes vajak árát 1,89 fontra, néhány kenyér árát 75 pennyre csökkentette, hozzátéve, hogy náluk van olyan kenyér is, aminek az ára 39 penny.

Az ukrajnai háború világszerte megemelte az élelmiszerárakat, de az Egyesült Királyságnak voltak egyéb gondjai is – a Brexit körüli bürokráciától a munkaerőhiányig, a többiről nem is beszélve. Sajnos tehát az árak lassan kezdenek csak el esni a szigetországban, de végre úgy tűnik legalább elkezdenek…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után