Megérkezett a bárka Nagy-Britanniába, amibe 500 migránst akarnak bezsúfolni, akik egymás hegyén hátán laknak majd 1

Egy 500 menedékkérő befogadására alkalmas bárka érkezett az Egyesült Királyságba, miközben a kormány küzd a migránsok szállodákból való kiköltöztetésével. Az Independent úgy tudja, hogy az embereket csak júliusban helyezik majd át a Bibby Stockholmra, miután annak kapacitását megnövelik.

Megérkezett a bárka Nagy-Britanniába, amibe 500 migránst akarnak bezsúfolni, akik egymás hegyén hátán laknak majd 3

Az uszályt korábbi olaszországi kikötőhelyéről a cornwalli Falmouth kikötőjébe vontatták. Ott marad amíg a szükséges munkálatokat elvégzik rajta, majd ezt követően áthelyezik majd a dorseti Portlandbe. A kikötő magánüzemeltetői hivatalos nyilvános konzultáció nélkül kötöttek megállapodást a bárka elhelyezéséről a Belügyminisztériummal, ami feldühítette a helyi önkormányzatot és a helyi lakosságot is.

Richard Drax konzervatív kormánypárti képviselő korábban azt mondta a The Independentnek, hogy még mindig fontolgatják a kormány ezen terveinek megfékezését és az ügy jogi útra terelését, és a bárkát egy „kvázi börtönnek” nevezte.

Megérkezett a bárka Nagy-Britanniába, amibe 500 migránst akarnak bezsúfolni, akik egymás hegyén hátán laknak majd 4

Azzal vádolta a minisztereket és a Belügyminisztérium tisztviselőit, hogy „nem tudnak válaszolni” az uszály működésével kapcsolatos olyan egyszerű gyakorlati kérdésekre, mint például, hogy a menedékkérők hogyan tudnak majd biztonságosan jönni menni a kikötőn keresztül, milyen tevékenységeket biztosítanak számukra, és milyen minőségű egészségügyi ellátás lesz számukra biztosítva. „Nincsenek kielégítő válaszok, ami nagyon aggasztó.” – mondta.

Az Independent korábban felfedte, hogy a menedékkérőknek kevesebb életterük lesz, mint egy átlagos parkolóhely mérete, a Bibby Stockholmban, ahol amúgy legalább egy ember korábban már meghalt, és nemi erőszakról és bántalmazásról is beszámoltak a fedélzeten, amikor a holland kormány migránsok fogva tartására használta a 2000-es években.

Megérkezett a bárka Nagy-Britanniába, amibe 500 migránst akarnak bezsúfolni, akik egymás hegyén hátán laknak majd 5

A tulajdonos, Bibby Marine által kiadott hivatalos brosúra szerint mindössze 222 „egyágyas fürdőszobás hálószoba” van a fedélzeten, ami azt jelenti, hogy legalább két embert kellene bezsúfolni minden kabinba ahhoz, hogy a kormány elérje az 500 fő befogadására vonatkozó célját.

Megérkezett a bárka Nagy-Britanniába, amibe 500 migránst akarnak bezsúfolni, akik egymás hegyén hátán laknak majd 6

A dorseti önkormányzat azt mondta, hogy továbbra is „komoly fenntartásai vannak a Portland Port megfelelőségével kapcsolatban eme terv kapcsán, és továbbra is ellenzi a javaslatokat”. A dorseti rendőrség extra állami finanszírozást követel a helyi erők számára, hogy „eleget tudjon tenni a projektből fakadó extra szükségleteknek”.

A Portland Port közölte, hogy együttműködik a Belügyminisztériummal és a helyi ügynökségekkel a Bibby Stockholm biztonságos megérkezésének és működésének biztosítása, valamint a helyi bonyodalmak minimalizálása érdekében.

Megérkezett a bárka Nagy-Britanniába, amibe 500 migránst akarnak bezsúfolni, akik egymás hegyén hátán laknak majd 7

Az “uszály” része annak a szélesebb kormányzati törekvésnek, amely a migránsok szállodákból való kiköltöztetését célozza, amelyek jelenleg több mint 47 000 menedékkérőnek adnak otthont napi 6 millió fontért. Azonban a hajók szállásként való használatát a pénzügyminisztérium korábban a költségekre hivatkozva kizárta, amikor Rishi Sunak volt a pénzügyminiszter, és a kormány nem erősítette meg, hogy ez a projekt mennyibe is fog majd kerülni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után