Szinte rabszolgaként kezeltek és halálra dolgoztattak egy idős magyar férfit Angliában 1

Szörnyű életkörülmények közt találták rá a rendőrök egy idős, magyar férfira, Varga Andrásra, akit a hírek szerint fogva tartója, James McCann egy teljes hónapon át kemény rabszolgamunkára kényszerített. A nyugdíjas korú magyar férfi nem sokkal kiszabadítása után életét vesztette. Sorsáról azok után írtak az újságok, hogy fogva tartóját a napokban elítélték.

Szinte rabszolgaként kezeltek és halálra dolgoztattak egy idős magyar férfit Angliában 3

Úgy tudni, hogy egy segélykérő vonalon keresztül értesítették a helyi rendőrséget arról, hogy McCann egy hajléktalant, némi jövedelem reményében szinte végkimerülésig dolgoztatott. András a megtalálásakor már a kihűlés szélén állt.

A magyar férfi 2007-ben hagyta ott Magyarországot, és Angliába költözött egy jobb élet reményében. Közvetítőn keresztül, fekete munkásként a szigetország számos különböző pontján dolgozott az évek során, ám a kilátástalanság és gyenge angoltudása miatt egy idő után utcára került és hajléktalanná vált. McCann felkarolta a hajléktalanná vált férfit, hogy szállás és pénz ellenében nála dolgozzon. A férfi magával vitte Andrást az Anglia észak-keleti partján található Blyth Beachen lévő birtokára, ahol egy lakókocsi állt egy kis kert közepén. András eleinte hálás volt befogadójának, de akkor még nem sejtette, hogy később mi vár rá.

McCann tizenöt gyermek édesapjaként bizonyára elég elfoglalt lehetett, ezért Andrást használta arra, hogy a ház körüli teendők mindig meg legyenek csinálva. McCann és élettársa volt, hogy mindössze napi 10 fontért ( kb. 4250 Ft.) dolgoztatta a Magyar férfit, és vele csináltattak mindent, a mosogatástól kezdve a kertészkedésig, és a bíróság értesülése szerint rendszeresen kifulladásig dolgoztatták.

Lakni pedig kint, a lakókocsi melletti fészerbe kényszerült, ahol víz és áram hiányában sokszor kénytelen volt a tengerben fürdeni, vagy egy lavor vizet kapott, hogy azzal mosakodjon. András a lábát sem tehette be a család otthonába, sőt, a mosdó használatát is megtiltották neki, még olyankor is, amikor McCann nem volt otthon, így ha szükségét érezte, egy helyi szupermarketben kellett elvégeznie dolgát.

A Magyar férfit kihasználó család szomszédai azonban felfigyeltek arra, hogy mi folyik ott és az egyik lakos fel is vette a kapcsolatot a Modern Slavery segélyvonallal, majd ezt követően értesítették a rendőröket is.

Szinte rabszolgaként kezeltek és halálra dolgoztattak egy idős magyar férfit Angliában 4

Megtalálásakor a minden méltóságát elvesztett András annak ellenére, hogy fogva tartói kihasználták és kizsákmányolták, örült, hogy legalább nem az utcán kellett élnie. De elmondta azt is, hogy ha nem érkezett volna meg időben a segítség, akkor valószínűleg utolérte volna a fagyhalál. McCann a bíróságon viszont azt nyilatkozta, hogy András jobban szeretett kinn tartózkodni, mint a lakásban.

Néhány nappal ez előtt viszont fordulat állt be az ügyben: McCann a Newcastle-i bíróságon bűnösnek vallotta magát, amiért rabszolgaságban tartotta a magyar férfit. McCann a bíróságon azt mondta, őszintén sajnálja tetteit, és ha van rá mód, személyesen kíván bocsánatot kérni egykori áldozatától. Ám erre már sosem kerülhet sor, ugyanis Varga András nem sokkal a szörnyűségek után, a hazatérését követően elhunyt. McCannra a történtek után csupán két év és kilenc hónapnyi börtönbüntetés vár.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után