Negatív rekordot döntött a Wizz Air - erre nem lesznek büszkék, az biztos 1

A Wizz Air légitársaság egy újabb rekordot tudhat a magáénak, ám ezzel nem biztos, hogy büszkélkedni szeretnének, ugyanis a gépei mindössze egy nap leforgása alatt 26 órányi késést halmoztak fel, amivel jócskán “megelőzték” a nagy rivális, a Ryanair-t is ebben a tekintetben.

Negatív rekordot döntött a Wizz Air - erre nem lesznek büszkék, az biztos 3

Mint kiderült, a hétfői nap folyamán minden második Wizz Air járat legalább fél óra késéssel landolt Budapesten, míg a nagy rivális Ryanairnél ezalatt az idő alatt 32-ből mindössze öt – írja a 24.hu. A magyar légitársaságra még nehezebb hónapok várhatnak, ugyanis a repülők hajtóműveinek átvizsgálása miatt borulhat a szeptember–októberi menetrendje.

Az értesülések szerint a járattörlések miatt Románia panaszt tett a légitársaság ellen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél, azt követően, hogy alig egy nap alatt kilenc járat maradt ki különböző technikai okok miatt. A román főfogyasztóvédő már hónapokkal ezelőtt arra buzdította az utasokat, hogy tegyenek panaszt a Wizz Airrel szemben.

A Wizz Airrel szemben Nagy-Britanniában is elképesztő sok a panasz: tavaly például „megvédte a címét”, és ismét a legtöbbet késő cég lett az Egyesült Királyság területén tevékenykedő légitársaságok közül. A vállalat repülőgépei átlagosan több, mint 45 perccel landoltak később a menetrendben ígérthez képest.

A Wizz Air a járattörlésekkel kapcsolatos aggodalmak közepette azt nyilatkozta, hogy az utasok biztonsága számukra mindennél fontosabb.

A késésekkel kapcsolatban pedig azt mondták, hogy 2022-ben számos kihívás (főként a földi kiszolgáló személyzet és a légi irányítás területén tapasztalható munkaerőhiány) érte a teljes nemzetközi iparágat, amelyekhez – a statisztikák szerint – a Wizz Air tudott a legkevésbé igazodni, de saját elmondásuk szerint az idén már erőteljes javulás figyelhető meg ebben a tekintetben.

A cég azt is kiemelte, hogy a Wizz Air vadonatúj, korszerű, 4,6 éves átlagéletkorú Airbus repülőgépekből álló flottát üzemeltet, amely kényelmet, helyet és modern belső teret kínál az utasoknak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után