„Súlyos következményei lesznek”: Nagy-Britannia figyelmeztette Oroszországot a nukleáris fegyverek bevetése kapcsán 1

Az Egyesült Királyság figyelmeztette Oroszországot „súlyos következményekre számítson”, ha atomfegyvert mer használni az ukrajnai háború során. James Cleverly külügyminiszter azt mondta, hogy ha Vlagyimir Putyin elnök atomfegyvert vet be az „alapvetően megváltoztatná” a konfliktust és súlyos eszkalációhoz vezetne.

„Súlyos következményei lesznek”: Nagy-Britannia figyelmeztette Oroszországot a nukleáris fegyverek bevetése kapcsán 3

Az Egyesült Királyság kormánya régóta bírálta az orosz kormányt az invázió miatt, de ma Mr. Cleverly egyszerűen „abszurdnak” minősítette azokat a hiteltelen állításokat, amelyek arról szólnak, hogy Ukrajna radiológiai bombákat kíván bevetni saját területein. Azt is sugallta továbbá, hogy Putyin „bosszút akar állni; Ukrajnában és a világ alacsony jövedelmű országaiban élő civileken a „katonai kudarcaiért” méghozzá erőművek megtámadásával és egy létfontosságú gabonaexport-ügyletből való kilépéssel.

„Putyin számára világossá kell tenni, hogy az Egyesült Királyság és szövetségeseink számára a nukleáris fegyverek bármilyen felhasználása alapjaiban változtatná meg ennek a konfliktusnak a természetét” – mondta korábban a külügyminiszter az alsóházban. “Súlyos következményekkel járna Oroszország számára.”

Nyilatkozata azután történt, hogy az oroszok kiléptek egy gabonaimportról szóló döntő jelentőségű megállapodásból, és Ukrajnában áramszolgáltatókat vettek célba. A nyilatkozatot követően a brit hírszerzéstől további információkat tettek közzé, amelyek szerint az Oroszország által az elmúlt hetekben Ukrajnában a fronton bevetett katonák közül sok „rosszul van felszerelve”, valószínűleg az 1950-es években kiadott puskákkal.

Cleverly hozzátette: „A Ház tudomásul vette Putyin felelőtlen beszédét az atomfegyverekről, és abszurd állítását, miszerint Ukrajna egy radiológiai piszkos bomba felrobbantását tervezi saját területén. Egyetlen másik ország sem beszél nukleáris fegyverek használatáról. Egyetlen ország sem fenyegeti Oroszországot vagy (Vlagyimir) Putyin elnököt.”

Ami pedig a gabonaexporttal kapcsolatos megállapodást illeti: „Putyin elnök indokolatlan döntése, hogy kilép ebből a megállapodásból, katasztrofális következményekkel jár. Az egész világ láthatja, hogyan akarnak az oroszok másokat éhínséggel zsarolni.”

Azzal vádolta továbbá a brit kormányt, hogy nem tesz eleget Ukrajna megsegítéséért és Lammy így folytatta: „Az invázió 249. napja van, és a védelmi minisztérium még csak nem is írt alá szerződést az ukrán hadsereg számára létfontosságú Nlaws páncéltörő rakéták utánpótlásáról…”

„Elkötelezetteknek kell lennünk amellett, hogy jövőre is hasonló támogatást nyújtsunk, mint idén. Gondoskodnunk kell arról, hogy az ukránok a mindenkori szükségleteiknek leginkább megfelelő fegyvereket kapják.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után