Segítség, megnősültem! – Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája nemcsak a házasságnak, de mindannyiunknak görbe tükröt tart 1

Segítség, megnősültem! – Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája nemcsak a házasságnak, de mindannyiunknak görbe tükröt tart 3

A Stage in London szervezésében 2023. október 28-án Londonban fellépő Pindroch Csaba önálló estjén egy szinte mindenkit érintő téma, a házasság lesz a célkeresztben: férfi szemmel, nem csak nőknek!

Miközben a hírek arról szólnak, hogy csökken a házasodási hajlandóság és a gyermekvállalási kedv, ugyanakkor egyre riasztóbbak a válási statisztikák, jön egy színész, aki mozifilm és TV szereplésein kívül arról is ismert, hogy 17 éve él boldog házasságban feleségével, akivel négy gyermeket nevelnek, és akkor kiderül, hogy egyszemélyes vígjátékának címe: „Segítség, megnősültem!” Hogy is van ez?

Pindroch Csaba számtalan jelentős színházi alakítást nyújtva bizonyította tehetségét, de a nagyközönség számára inkább filmszerepei miatt ismerős, mint a Valami Amerika reményteljes filmrendezője, Várnai Tamás, vagy a Kontroll narkolepsziás BKV ellenőre, Muki. Az utóbbi időben a TV képernyőn is gyakran láthatjuk: a TV2-n a „Hazatalálsz” sorozat Zsigmondjaként vagy a Duna Televízió műsorvezetőjeként a „Magyarország, szeretlek!” és a „Családi kör” adásaiban. Utóbbiban műsorvezetői minőségben is társa felesége, Verebes Linda, akivel több, mint 23 éve vannak együtt. Mi lehet a titkuk? Talán erre is fény derül az előadás alatt.

Segítség, megnősültem! – Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája nemcsak a házasságnak, de mindannyiunknak görbe tükröt tart 4
A Pindroch család. A kép forrása: Pindroch Csaba
Segítség, megnősültem! – Miről szól?

A darab Sebestyén Elemér regénye alapján készült, amit Pindroch Csaba felesége fedezett fel, és adott a színész kezébe, aki már régóta szerette volna kipróbálni magát egyedül a színpadon. Így született meg az egyszemélyes vígjáték ötlete, amelynek Csaba nemcsak egyedüli szereplője, hanem társ-dramaturgja és producere is lett, a rendezésre pedig régi barátját, Radnai Márkot kérte fel.

A darabválasztásnál fontos szempont volt a szöveg igényessége, mivel a színész szomorúan tapasztalta, hogy az egyre divatosabb stand-up előadásokon mennyire elharapódzott a káromkodás, a vulgáris kifejezések és a sikamlós utalások használata. A Ferences gimnáziumban érettségizett és közismerten vallásos művész ebben a hagyományos bohózatban a modern stand-up comedy stílusjegyeit is felvonultatja, görbe tükröt tartva az esküvő előtti és utáni hétköznapok komikus vagy épp keserű pillanatainak. Az előadás egyike azon kevés színpadi produkcióknak, amelyek kortárs magyar szerző műve alapján készültek, bemutatva a mai magyar valóságot.

Segítség, megnősültem! – Kiknek szól?

A Jászai Mari-díjas színész bravúros játékával 12 különböző karakter vonultat fel estjén, így az előadás alatt sokan magunkra ismerhetünk, és szembesülhetünk ismerős élethelyzetekkel. Az anekdota-szerű történetekből álló férfimonológon mindenki jól szórakozhat: az is, aki párkapcsolatban él, és az is, aki még nem, vagy már nem. A zabolátlan humornak és iróniának köszönhetően felhőtlen nevetés vár az apósokra, anyósokra, szingli barátnőkre és megrögzött agglegényekre is! Mivel a darab férfi szemszögből beszél a házasság intézményéről, a női nézők számára nemcsak szórakoztató, hanem tanulságos is. Ráadásul egy rossznak hitt házasságot vagy párkapcsolatot is átértékelhetünk a darab láttán, ahogyan a színész fogalmaz: „Ha bármi gond van, nem kell azonnal megnyomni a katapult gombot és szétmenni, hiszen még ilyen sztorikat is kibírhat egy kapcsolat, amilyenekről én mesélek.”

A házasság-ellenesnek tűnő cím ellenére tehát a darab nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt.

„Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amit úgy hívunk, hogy házasság” – mondja Pindroch Csaba.

ÚJDONSÁG! A komédia alapjául szolgáló „Segítség, megnősültem!” című regény, sőt annak folytatása is megvásárolható lesz a helyszínen az előadás előtt, utána pedig Pindroch Csaba dedikálással teszi örökre emlékezetessé az estét.

Jegyek a Stage in London weboldalán válthatóak. Az Early Bird jegyek már elfogytak, így nem érdemes sokáig várni a jegyvásárlással!

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után