Rohamosan emelkedik a Covidosok száma: már 3,5 millió fertőzött van az Egyesült Királyságban, az ONS friss adatai 1

A Covid-fertőzések száma az Egyesült Királyságban tovább emelkedett, és a múlt héten elérte a 3,5 milliót – derült ki a nemrégiben közzétett adatokból.

Rohamosan emelkedik a Covidosok száma: már 3,5 millió fertőzött van az Egyesült Királyságban, az ONS friss adatai 3

Ez közel 800 000-rel (vagy 29 százalékkal) több fertőzöttet jelent az előző héthez képest, amely a június 30-ig tartó 7 napos időszak volt, amikor is a becslések szerint nagyjából 2,7 millió ember küzdött a Covid-19-cel a brit Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint.

A 3,5 millió becsült fertőzött a legmagasabb érték április közepe óta, de még mindig elmarad a március végén elért 4,9 milliós rekordtól. A Covid-fertőzések számának a közelmúltbeli megugrását a rendkívül fertőző Omicron BA.4 és BA.5 alvariánsok okozták, amelyek az Egyesült Királyságban jelenleg a két domináns változat.

A Covid-19 fertőzöttek aránya továbbra is Skóciában a legmagasabb, ahol a becslések szerint 334 000 ember fertőződött meg a július 7-ig tartó héten, vagyis körülbelül minden 16-ik ember Covidos. Itt az előző heti durván 312 800 fertőzötthöz képest szintén emelkedés volt tapasztalható, és ez az adat a legmagasabb becslés április eleje óta.

Angliában a múlt héten az ONS becslése szerint durván 2,9 millió ember volt megfertőzve a vírussal, ami körülbelül minden 19-ik ember az országban. Ez jóval több, az azt megelőző heti 2,2 milliós adatnál.

Walesben a fertőzések száma 183 500-ra emelkedett a rendelkezésre álló adatok alapján az egy héttel korábbi 149 700-ról, ami durván minden 20-ból egyet jelent. Észak-Írországban a fertőzések száma 107 600 emberre, vagyis minden 17-ből egyre nőtt, az előző heti 98 400-ról.

Egy másik cég a GoodShape, által készített elemzés szerint, ami a hiányzásokat figyelte a cégeknél, az új adatok azt mutatják, hogy a Covid-hoz kapcsolódó munkahelyi hiányzások csak az elmúlt hét folyamán 291,3 millió fontjába kerültek a brit munkaadóknak, ami 29 százalékos növekedés az előző héthez képest. Csak Július 4. és július 10. között összesen 2,12 millió munkanapot veszítettek el a cégek a Coviddal kapcsolatos hiányzások miatt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után