Hogyan kapjuk meg a brit kormány által bejelentett £650-os és £400-os támogatásokat a megnövekedett kiadásaink csökkentésére 1

Rishi Sunak volt brit pénzügy miniszter egy 15 milliárd font értékű támogatási csomagot jelentett be, hogy segítse az országot a megélhetési költségek válsága közepette. Ezek között szerepel többek közt egy 650 GBP összegű kifizetés nyolcmillió család számára, hogy enyhítsék a növekvő energiaszámlák okozta nyomást.

Hogyan kapjuk meg a brit kormány által bejelentett £650-os és £400-os támogatásokat a megnövekedett kiadásaink csökkentésére 3

A nyugdíjasoknak 300 GBP, a rokkantsági ellátásban részesülőknek pedig szintén 150 GBP egyszeri támogatást adnak majd emellett. „Gondoskodnunk kell arról, hogy azok részesüljenek támogatásban, akiknek nagyon nehéz a sorsuk az utóbbi időszakban” – mondta Sunak az alsóházban az új támogatási csomag bemutatásakor.

Az ex pénzügyminiszter emellett a beszédében azt is megígérte, hogy országos szinten további támogatást nyújt a lakosságnak azzal, hogy felülvizsgálja korábbi, márciusban bejelentett, 200 fontos energiaszámla-támogatást. Azt pedig megduplázták 400 fontra, és a háztartásoknak már nem kell majd visszafizetniük azt a pénzt a módosítások értelmében.

„Eleget teszünk azon kötelezettségünknek, hogy a legalacsonyabb jövedelműeknek nyújtsuk a legtöbb segítséget. Úgy gondolom, hogy ez igazságos, és bízom benne, hogy a Ház egyetért majd” – mondta a képviselőknek.

„De sok olyan család is van, akik más helyzetben nem igényelnek állami támogatást, viszont most ők is nehéz idők elé néznek. Igazságos-e támogatás nélkül hagyni őket? A válasz minden bizonnyal az hogy nem. Bár lehetetlen, hogy a kormány mindenki problémáját megoldja, mi könnyíthetünk és könnyítünk is a terheken az által, hogy az egész országot átsegítjük a válság legrosszabb időszakán.” – tette hozzá Mr. Sunak.

Az 650 fontos összeget júliustól kezdik majd el kifizetni azoknak, akik jár a Universal Credit, Tax Credits, Pension Credit vagy valamilyen másik támogatás. A jogosultaknak nem kell majd jelentkezniük, hanem két kifizetés érkezik majd – az első júliusban, a második pedig ősszel – a Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztériumtól közvetlenül a bankszámlájukra. (Erről további részletek itt)

Ami a 400 fontos támogatást illeti: Nem kell külön jelentkezni vagy regisztrálni semmiért – elvileg mindenkinek az energiaszolgáltatója egyszerűen jóváírja majd a 400 GBP-ot a számláján, így ennyivel kevesebbet kell majd fizetni.

A direct debit-es ügyfeleknek a pénzt a számlájukra írják jóvá, míg a pre payment meter-es mérőórákkal rendelkező ügyfelek a mérőjükre kapnak extra felhasználható összeget vagy utalvánnyal fizetik ki nekik a pénzt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után