Rengeteg Ryanair utasnak £55-jába is kerülhet, ha nem csekkol be időben 1

A Ryanair légitársaság weboldala egy fél napig nem fog üzemelni, egy tervezett rendszer felújításnak köszönhetően, derült ki a cég egyik hivatalos közleményéből. Ez a művelet utasok tízezreinek kerülhet £55-jába is akár, amennyiben figyelmetlenek, vagy feledékenyek.

Rengeteg Ryanair utasnak £55-jába is kerülhet, ha nem csekkol be időben 3

Az utasok, vagy leendő utasok nem fogják tudni elérni és használni a weboldalt 12 órán keresztül, méghozzá szerdán, november 7-én délután 5-től, egészen november 8-án hajnal 5 óráig. Ez persze lehet kevesebb, vagy akár több is, ahogyan az rendszeresen elő is szokott ilyen esetekben fordulni.

Ez azt is jelenti egyben, hogy rengeteg ember, akinek ekkor lenne sürgős becsekkolnia, nem fogja tudni megtenni azt. Elviekben az utasoknak erről kell hogy valamiféle tájékoztatást kapjanak emailben vagy sms formájában.

Az említett időszak alatt a mobil appjuk sem fog működni, így új foglalást sem fogunk tudni intézni illetve a régebbieken sem fogunk tudni módosítani. A becslések szerint ez a rövid leállás is közvetve vagy közvetlenül nagyjából félmillió utasra vagy vásárlóra lesz hatással. A Ryanair-nél ugyanis óránként átlag 15,000 foglalás történik, és a szerdai és csütörtöki napokra már 350 ezer utasnak van jegye valamelyik járatukra.

Rengeteg Ryanair utasnak £55-jába is kerülhet, ha nem csekkol be időben 4

A fapados légitársaságnál £55-unkba kerül az ha a reptéren akarunk becsekkolni, míg a beszállókártya újracsináltatása a helyszínen £20-ba kerül, tehát mindazok, akik elfelejtik a a Check-int időben megcsinálni, vagy utána a beszállókártyát kinyomtatni vagy letölteni, azok ezekkel az extra költségekkel számoljanak, ha pont akkor megy a járatuk és az események miatt már később nincs rá idejük.

A Ryanair elnézést kért mindenkitől a kellemetlenségért, azonban azt is nyilatkozták egyben, hogy igyekeznek szólni minden utasnak és a 12 órás leállás szükséges és javítani fogja utána a weboldal minőségét, ami szintén remélhetőleg pozitív élmény lesz az utasok számára.

A Ryanair az utóbbi hónapokban sokat van a címlapokon, de sajnos több negatív hír érkezik róluk mostanában. A múltkor az egyik utas rasszista viselkedésén akadtak ki milliók, a másik hír amisokakat érint pedig a csomagok körüli állandó variálások. A legújabb szabályok novembertől vannak érvényben.               Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás