Hűtőkamionban próbáltak gyerekeket csempészni Nagy-Britanniába 1

Összesen 15 embert, köztük számos gyereket találtak meg egy hűtőkamion belsejében, akiket így próbáltak a szigetország területére behozni. Némelyikük alig 12 éves volt.

Hűtőkamionban próbáltak gyerekeket csempészni Nagy-Britanniába 3

A hivatalos jelentés szerint összesen hat felnőttre és kilenc gyermekre bukkantak a kamion belsejében, egy szállítmány buborékos ásványvíz közé rejtve. Abban reménykedtek, hogy így talán sikerül majd átjutni a határon.

A csoport a hírek szerint Vitnámból származó emberekből állt és a francia oldalon levő Dieppe kikötőjéből indultak, majd Sussexben a Newhaven-i kikötőben fedezték fel őket a jármű belsejében.

A gyermekek teljesen át voltak hűlve de szerencsére semmi komoly bajuk nem lett a hosszas, hidegben töltött idő ellenére. Ápolásra nem szorultak, de miután rájuk találtak, az egészségügyi alkalmazottak vették őket gondjaikba.

Egyelőre túl sok részlet nem derült ki a Border Force akciójáról, de annyi biztos, hogy az ügyben nyomozást indítottak. Egy román származású férfit a helyszínen letartóztattak a rendőrök. Úgy tudni, ö lehetett a sofőr és a vád ellene az ország területére történő jogtalan bejutásban való segédkezés. A 29 éves Andrut Mihai Duma egyelőre előzetesben marad a bírósági tárgyalásáig, ami november 26-án lesz.

Az incidens után a megtalált 15 személy közül kettőt, egy 18 éves férfit és egy 27 éves nőt azonnal eltávolítottak az országból, a többiek egyelőre felügyelet alatt vannak de a sorsuk még nem tisztázott.

Nem olyan régen cikkezett arról a brit sajtó, hogy az embercsempészek az ír határnál levő felületes ellenőrzéseket használják ki arra, hogy illegális bevándorlókat juttassanak a királyság területére. Az utóbbi időkben az országban az ilyesmivel foglalkozó illegális bűnszövetkezetek száma igencsak megszaporodott.

Erre a brit kormány azt reagálta, hogy a kilépést követően komolyabb hangsúlyt is fog az ország fektetni ezek felszámolására. A helyzet ugyanis az, hogy a szárazföldi ír határon például sokszor még az útlevelet meg a személyit se nézik meg, mivel nem kötelező.              Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás