Teljesen kiakadt mindenki a Ryanairre a november 1-től érvényes új szabályok miatt 1

Rengeteg utas mérgelődik, és számolt be a csalódottságáról a Ryanair légitársaság legújabb változtatása kapcsán, ami már megint a poggyászokat érinti.

Teljesen kiakadt mindenki a Ryanairre a november 1-től érvényes új szabályok miatt 3

Ez már a második alkalom a 2018-as év során, hogy a fapados légitársaság változtat a szabályain a kézipoggyászokkal kapcsolatban. Mostantól ugyanis már csak a legkisebb fajta kézitáskák után nem kell majd fizetni, minden másra külön extra pénzt kell fizetnünk. A légitársaság arra hivatkozik, hogy erre azért van szükség, hogy csökkentsék a késések számát és a beszállás időtartamát. A közösségi oldalain a Ryanair azt írta, hogy az új rendszer a novemberi bevezetése óta teljesen jól működik.

A lényeg, hogy november 1-től csak elsőbbségi beszállással vagyunk jogosultak két ingyenes csomag felvitelére a gépre. Amennyiben ezzel nem rendelkezünk, úgy csak egy, kicsi csomagot vihetünk fel ingyen, ami az eddigi ingyenesen felvihető egy db gurulósnál jóval kisebb. Nem lehet nagyobb, mint 40cm x 25cm x 20cm.

A megkérdezett utasok persze nem látták olyan derűsen a dolgok állását, és sokan azt mondták, hogy a cég csak nagyobb profitot akar elérni ezekkel a módosítgatásokkal. Volt olyan aki csak annyit mondott, hogy ez „szó szerint rablás”.

„Jól működik? Kinek működik jól? Ez csak egy újabb lehúzás a facsarjuk ki még jobban a hűséges ügyfeleinket stílusú cégek királyától.” – magyarázta idegesen az egyik megkérdezett.

Akinek nincs elsőbbségi beszállása, az a jegyéhez vehet extrába egy 10kg-os feladott csomagot 8 fontért, vagy megveheti az elsőbbségi beszállást ami 6 font. A légitársaság szerint így nem lesz több bénázás a kapuknál és a járatok végre időben tudnak majd felszállni.

A cég januárban először azt találta ki, hogy akinek nincs elsőbbségi beszállása, az nem vihet fel a gépre csak egy kézipoggyászt. Aztán meg a nagyobb gurulós kézipoggyászok egy részét kezdték el találomra átrakosgatni a feladott csomagok közé. Ebből aztán az lett, hogy járatonként vagy 100-120 ember csomagját felcímkézték, hogy le kell adnia beszállás előtt. Emiatt pedig elkezdtek egyre többet késni a járatok.

A légitársaság nemcsak, hogy azt állítja, hogy így nem tesz szert több profitra, hanem azt is mondja, hogy sok ember a 25 fontos feladott csomag helyett át fog térni az új 10kg-os 8 fontos verzióra, ami miatt valószínűleg veszíteni fognak a haszonból. Hogy pontosan mennyi igaz ebből, azt egyelőre nem lehet tudni. Azonban az biztos, hogy november 1-től ezek az új szabályok, és igen sokan vannak, akik nem örülnek nekik. Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás