Óriási: nem kell maszkot viselni a boltokban Angliában, ha énekelsz 1

Írtunk már pár érdekes dologról, amiről még mi sem gondoltuk volna, hogy megtörténik, de hát úgy tűnik a sors kegyes hozzánk és ismét megajándékozott bennünket egy újabb sztorival, amin már magunk se tudjuk hogy sírjunk vagy nevessünk… vagy sírva nevessünk.

Óriási: nem kell maszkot viselni a boltokban Angliában, ha énekelsz 3

A helyzet ugyanis az, (és ez minden olyan angliai magyarnak hasznos infó lehet, akinek már teljesen elege van a maszkok hordásából) hogy a vásárlók a szupermarketekben és egyéb boltokban levehetik a maszkjukat, amennyiben énekelve sétálgatnak az üzletben.

Pár napja Boris Johnson bejelentette, hogy Angliában életbe léptetik a Covid-korlátozások B-tervét, hogy megfékezzék az Omicron variáns terjedését. Ez alig néhány nappal azután történt, hogy kijelentették, hogy nincs szükség az intézkedésekre – ideértve az otthonról való munkavégzést és a kötelező Covid tanúsítványok kötelező használatát a zsúfolt helyszíneken. Ez azt is jelenti, hogy a maszkok használata kötelezővé válik a boltok és a tömegközlekedés mellett „a legtöbb beltéri helyszínen”, beleértve a mozikat és színházakat, valamint a templomokat, de nem lesz kötelező edzőtermekben, bárokban vagy éttermekben.

A legújabb maszkviselési szabályok ismertetésekor Boris Johnson ezt mondta: “Természetesen vannak kivételek, amikor a maszkviselés nem praktikus, például evés, ivás, edzés vagy éneklés során.”

Az éneklésről jó eséllyel mindenkinek a templomok és imahelyek jutnának az eszébe, hogy a miniszterelnök arra értette, hogy ott le lehet venni imádkozás vagy éneklés közben. De nemrég hivatalosan is megerősítést nyert, hogy ez egyformán vonatkozik minden olyan zárt térre, ahol amúgy maszkot kellene hordani.

Arra a kérdésre, hogy a vásárlók így levehetik-e a maszkjukat a Tescóban, ha énekelnek, az a válasz érkezett, hogy természetesen ez nem sérti a szabályokat. Vagyis bárhol, ahol amúgy maszkot kéne hordanunk a szigetországban, mostantól levehetjük azt, ha nekiállunk dalolászni. Sőt ez azt is jelenti, hogy a maszk nélküli emberek elkerülhetik a bírságot pl. a vonaton vagy a metrón, ha elkezdenek énekelni (és nem hagyják abba legalább addig, amíg az ellenőr látó… vagyis hallótávolságon kívül nem ér).

A kormány szóvivője azonban azt mondta, hogy nem kellene ezt a kiskaput szándékosan kihasználgatni, hanem sokkal jobb lenne ha mindenki inkább felelősségteljesen viselkedne és hordaná a maszkot…

Hát igen, a fura, ellentmondásos, intézkedések egyre csak gyűlnek! A vendéglátóhelyeken pl. egyáltalán nem kell viselni a maszkot. A B terv értelmében pedig mindenki dolgozzon otthonról, de közben Johnson azt mondta, hogy a karácsonyi ünnepléseknek nem fognak gátat szabni… Na, de mindegy, a lényeg, hogy holnaptól, mindenki énekeljen a metrón, meg a buszon és természetesen vásárlás közben is… Azért ha belegondoltok, nem lenne rossz, ha holnaptól mindenki minden üzletben vidáman dalolászna. Biztos a fél ország szakadna a nevetéstől egész nap…    Forrás

Megosztás