90%-kal emelkedett 1 nap alatt az új Omicron variánsos esetek száma Angliában (friss adatok) 1

A Covid-19 Omicron variánsának közel 250 új esetét azonosították csütörtökön Nagy-Britanniában – ez csaknem a duplája az egy nappal korábbi napi adatnak.

90%-kal emelkedett 1 nap alatt az új Omicron variánsos esetek száma Angliában (friss adatok) 3

Ezzel hivatalosan 817-re nőtt az Egyesült Királyságban az új variánssal fertőzöttek száma – bár valójában valószínűleg lényegesen magasabb már az új variánssal fertőzött egyének száma, mivel nyilvánvalóan a fertőzötteknek csak egy részét regisztrálják. Ezt Boris Johnson is kihangsúlyozta a szerdai nagy bejelentésében, amikor közölte, hogy újabb szigorítások lépnek életbe.

Szerdán az új vírustörzzsel fertőzöttek 131 esetét azonosították – de ez egy nappal később 90%-kal emelkedett meg és 249-re ugrott. Egyre nagyobb a félelem a variánssal kapcsolatban, a szakértők úgy gondolják, hogy sokkal fertőzőbb, és attól is tartanak, hogy ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben. A tudósok most kétségbeesetten próbálnak minél több adatot gyűjteni róla, hogy jobban megértsék a viselkedését.

Eközben a kormány ugyebár bevezette a „B tervet”, hogy lassítsa a variáns terjedését. Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) közölte, hogy az új esetek közül 248-at Angliában találtak, míg a maradék 1-et Skóciában, Észak-Írországban és Walesben most egy új eset sem volt. Ezzel Angliában összesen 696-ra, Skóciában 109-re, Walesben kilencre, Észak-Írországban pedig 3-ra emelkedett az omicron variánsos esetek száma.

Sajid Javid az egészségügyi miniszter arra figyelmeztetett, hogy akár már most 10 000 is lehet az új variánssal fertőzöttek száma az országban – és karácsony környékére elérheti az 1 milliót. Az új törzzsel fertőzöttek számának duplázódási ideje állítólag két és három nap között van, ami azt jelenti, hogy valószínűleg meg fogja előzni a Delta variánst, és ez lesz az új domináns vírustörzs.

Egy vezető szakértő szerdán azt nyilatkozta, hogy az új törzs „enyhébb”, megfázáshoz hasonló tüneteket okoz, de arra is figyelmeztetett egyben, hogy a magasabb átviteli aránynak „pusztító” következményei lehetnek az NHS számára.

Tim Spector, a londoni King’s College genetikai epidemiológia professzora ezt nyilatkozta a téma kapcsán: „Az első jelek arra utalnak, hogy az új variáns a beoltott embereket is nagyobb arányban meg tudja fertőzni, de csak enyhébb, megfázáshoz hasonló tüneteket okoz. Ez azonban nem ok arra, hogy félvállról vegyük az Omicron variánst.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után