Óriási hír! Lemondott az új miniszterelnök Liz Truss alig 6 hét után 1

Liz Truss a mai napon drámai módon lemondott miniszterelnöki posztjáról, és ezzel egy közel 200 éves rekordot megdöntve lett Nagy-Britannia valaha volt legrövidebb ideig regnáló vezetője.

Óriási hír! Lemondott az új miniszterelnök Liz Truss alig 6 hét után 3

A miniszterelnök véget vetett alig 44 napos miniszterelnökségének, miután őrült összeesküvés készülődött ellene saját képviselői között, akik a katasztrofális „miniköltségvetés” és a kormány szívében dúló több napja tartó teljes káosz következtében elvesztették hitüket a kormányzási képességében.

Most egy héten belül új vezetője lesz Nagy-Britanniának. A miniszterelnök a Downing Street 10 előtt állva azt mondta a nemzetnek, hogy felismerte: „a jelenlegi körülmények közt nem tudom teljesíteni azt a mandátumot, amelyre a Konzervatív Párt megválasztott”.

Alig egy napja, hogy Suella Braverman távozott az Egyesült Királyság belügyminiszteri posztjáról. Ez mégjobban felerősítette a kormánypárton belül már amúgy is napról napra növekvő káoszt. Ezt követően a tory parlamenti képviselők sok-sok bizalmatlansági levelet nyújtottak be a miniszterelnökkel szemben az 1922 committee elnökének, Sir Graham Bradynek.

Truss már elbocsátotta pénzügyminiszterét, barátját és régi szövetségesét, Kwasi Kwartenget, miközben kétségbeesetten próbálta megmenteni saját állását, de ez sem tudta meggyőzni a lázadó torykat, hogy megtartsák őt hivatalában. Jeremy Hunt vette át ezt követően a pénzügyminiszteri posztot durván egy hete, és gyorsan hozzálátott a 45 milliárd font értékű, finanszírozatlan adócsökkentési tervek visszavonásához. Azonban úgy tűnik, hogy az alig 44 napja megválasztott miniszterelnök már így sem menekülhet…

A pletykák szerint Mr. Hunt akár az esélyesek közé is tartozhatna mint Truss utódja – talán mint ideiglenes miniszterelnök –, de az új pénzügyminiszter rövidre zárta a dolgot és közölte, hogy ilyesmi nem fog megtörténni.

Egy újabb konzervatív vezető eltávolítása akit a nagyközönség beleszólása nélkül választottak – Boris Johnson mindössze három hónappal ezelőtti lemondását követően – csak felerősíti az általános választások szükségességének gondolatát, amiről a szakértők széles körben azt feltételezik, hogy Sir Keir Starmer és a munkáspárt elsöprő győzelmet arat, ha megtörténik. A Munkáspárt vezetője Truss lemondása után azonnal általános választások kiírását követelte, akárcsak a libdemek vezetője, Sir Ed Davey.

Truss így nyilatkozott: „A Konzervatív Párt azzal bízott meg, hogy változtassak (a megélhetési költségek válságán és az alacsony gazdasági növekedésen) eredményeket értünk el az energiaszámlák és az NI csökkentése tekintetében. És felvázoltunk egy víziót egy alacsony adózású, gyorsan növekvő gazdaságról, amely kihasználná a Brexit nyújtotta lehetőségeket.”

„Elismerem azonban, hogy a helyzetre való tekintettel nem tudom teljesíteni azt a mandátumot, amelyre a Konzervatív Párt megválasztott. Ezért beszéltem Őfelségével, a Királlyal, hogy értesítsem, lemondok a Konzervatív Párt vezetői posztjáról. Ma reggel pedig találkoztam az 1922-es bizottság elnökével, Sir Graham Bradyvel. Megállapodtunk abban, hogy a jövő héten lezajlik az új vezetőválasztás.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után