Áll a bál, a brit kormány ismét a feje tetején: ma lemondott a belügyminiszter is 1

Suella Braverman távozott az Egyesült Királyság belügyminiszteri posztjáról, miközben Liz Truss lemondta az egyik mára tervezett programját, mert a miniszterelnöki posztjának megtartásáért kell küzdenie.

Áll a bál, a brit kormány ismét a feje tetején: ma lemondott a belügyminiszter is 3

Braverman távozásának természete egyelőre még nem világos, bár a Downing Street tagadta, hogy elbocsátották volna. A feltételezések szerint a korábbi közlekedési miniszter, Grant Shapps veszi majd át tőle a belügyminiszteri posztot.

Liz Truss eközben lemondta a mára tervezett látogatását egy gyárban, ahol jó eséllyel számos kínos kérdést szögeztek volna neki az elmúlt hetek történéseivel kapcsolatban, miközben a politikai karrierje továbbra is egy hajszálon függ, és a hírek szerint már a saját pártjának is több mint a fele a távozását akarja alig két hónappal a megválasztása után.

A miniszterelnöknek el kellett volna látogatnia egy elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó céghez, de a Downing Street 10 szóvivője azt mondta, hogy az eseményt elnapolták, mert „a miniszterelnöknek fontosabb teendői vannak” és kellett foglalkoznia, de többet árultak el ezzel kapcsolatban.

Eközben egy másik konzervatív képviselő is nyilvánosan felszólította Trusst, hogy mondjon le a szeptemberi katasztrofális miniköltségvetés után, amely káoszt robbantott ki a pénzügyi piacokon. William Wragg, aki a tory képviselők egyik befolyásos bizottságának alelnöke, korábban megerősítette az alsóháznak, hogy bizalmatlansági levelet nyújtott be Sir Graham Bradynek, az 1992 Committee elnökének.

Michael Gove is azt mondta, hogy csak idő kérdése, hogy Liz Trusst menesztik a miniszterelnöki posztból. A volt kabinetminiszter, aki Rishi Sunakot támogatta a tory vezetői verseny során, arra is figyelmeztette a briteket, hogy „pokolian sok fájdalomra számítsanak a következő két hónapban”.

Az egyik miniszter azt is elárulta, hogy a Konzervatív Párt berkein belül rendkívül elszomorító a helyzet, egy másik magas rangú kormánypárti politikus pedig amikor arról kérdezték, hogy vannak-e még olyan kollégái, akik támogatják az új miniszterelnököt, csak elfintorodott és ennyit mondott: „Majd szólok, ha találok egyet”.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után