Nyilvánosságra hozták a részleteket a számszeríjas támadóról, akit a rendőrök lőttek le Londonban 1

Az ügy kapcsán indított nyomozás megállapította, hogy a korábban már elítélt támadó kardot rántott és számszeríjat szegezett a rendőrökre, mielőtt a fegyveres rendőrök agyonlőtték egy házban, ahova sikerült erőszakkal behatolnia.

Nyilvánosságra hozták a részleteket a számszeríjas támadóról, akit a rendőrök lőttek le Londonban 3

Bryce Hodgson szembeszállt a rendőrség embereivel, amelynek következtében nyakon és mellkason lőtték a délkelet-londoni Southwark egyik ingatlanjának bejáratánál, nem sokkal azután, hogy bejutott az épületbe január 30-án a hajnali órákban. A rendőrséget azután hívták ki, hogy többen jelentették Hodgsont, aki többek közt számszeríjat és kardot is vitt magával, és megpróbált erőszakkal behatolni a házba, ami végül sikerült is neki.

Tavaly júliusban egyébként 16 hét felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és 12 hónapos felügyelet alá helyezték, miután beismerte, hogy bűnös követés és zaklatás vádjában. Hodgson a hátsó ajtón keresztül jutott be a házba, és megpróbált bejutni az egyik hálószobába, ahol a lakók addigra elbarikádozták magukat.

Valeria Bocanegra (37) informatikai szakember a The Independentnek elmondta, hogy a rendőrség kiérkezése előtt hallotta, hogy egy nő segítségért kiált. Azt mondta: „4.56 volt. Két ember ordítozását hallottam, egy nő és egy férfi torka szakadtából ordított egymással.”

„Mindent hallottam. Arra gondoltam, hogy „Te jó ég! Mi történik itt?” Aztán elcsendesedett, és elhallgattak. Hozzászoktam, hogy ilyen megtörténik… Latin-Amerikában, ahonnan származom, de nem itt.”

Karddal próbálta áttörni az egyik ajtót, amikor a rendőrtisztek behatoltak az épületbe, és amikor a sokkolóval felfegyverzett rendőrök felszólították, hogy „tegye fel a kezét”, ennek nem tett eleget, és ehelyett feléjük lendítette a kardot. A rendőrök ezt követően fegyveres erősítést kértek. Hodgson azonban továbbra sem hallgatott az utasításokra, és egyszer csak felkapott egy számszeríjat, és egy tisztre szegezte azt.

Ekkor az egyik rendőr két lövést adott le, amelyek Hodgsont a nyakán és a mellkasán találták el. Több lövés nem dördült el, a támadót a rendőrök elsősegélyben részesítették és mentőt hívtak hozzá, de Hodgsont sajnos reggel 5.37-kor halottnak nyilvánították. A boncolás eredményeiből egyértelműen az derült ki, hogy a két lőtt seb okozta a halálát.

A Független Rendőrségi Iroda (IOPC) nyomozói megtekintették az incidensről készült videofelvételeket, beszerezték a tisztek vallomását, és a 999-es hívást és a rendőrök rádiókommunikációját is meghallgatták, hogy pontosan megállapítsák, mi történt. Az incidensben részt vevő összes rendőrt tanúként kihallgatták.

Nyilvánosságra hozták a részleteket a számszeríjas támadóról, akit a rendőrök lőttek le Londonban 4

Az IOPC azt közölte, hogy találkozott Hodgson családjával, és várhatóan nyárra fejezik be a vizsgálatot. Az IOPC regionális igazgatója, Mel Palmer kijelentette: „Részvétem Bryce Hodgson családjának és barátainak, valamint mindazoknak, akik jelen voltak vagy érintettek ebben a tragikus incidensben, beleértve az ingatlan lakóit és az érintett rendőrtiszteket is.”

„Az eddig összegyűjtött bizonyítékok alátámasztják a rendőrök beszámolóit, miszerint úgy vélték, hogy a támadó közvetlen és komoly fenyegetést jelentett a házban lakókra nézve. A dinamikus helyzet elé állított tisztek gyorsan intézkedtek, hogy még időben bejuthassanak a házba, hogy megakadályozzák, hogy a bent lakóknak nagyobb bajuk essen.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után