Extrém szituáció, szülést kellett levezényelni a Wizz Air egyik londoni járatán 1

Egy éppen a nyaralásáról hazarepülő orvos “csodálatos” pillanatként írta le az eseményt, amikor is segített egy nőnek repülés közben világra hozni a gyermekét.

Extrém szituáció, szülést kellett levezényelni a Wizz Air egyik londoni járatán 3

Hassan Khan azt mondta, hogy a jordániai Ammanból a londoni Luton repülőtérre induló járat már vagy két órája úton volt a szombat reggeli órákban, amikor a személyzet váratlanul megkérdezte, hogy „van-e orvos a fedélzeten”, mert elkélne a segítség.

A 28 éves férfi, aki az essexi Basildon Kórházban dolgozik, azt mondta, hogy a nő a pilótafülkénél feküdt a padlón, és elfolyt a magzatvize. Nem sokkal később a személyzet és a hős orvos segítségével mindenki legnagyobb örömére egészséges lányt szült, mondta Dr. Khan.

A légiutas-kísérők a szülést követően azt is elmondták, hogy a baba mindössze a 75. csecsemő, aki utasszállító repülőgépen út közben született. A Wizz Air gépét a dél-olaszországi Brindisi repülőtérre terelték, így a 38 éves nőt és gyermekét hamarabb kórházba szállíthatták.

Extrém szituáció, szülést kellett levezényelni a Wizz Air egyik londoni járatán 4

“Az igazat megvallva így elkéstem a műszakomból az elterelés miatt, de szerencsére nagyon lenyűgözte a munkatársaimat a sztorim, és az összes apró részletet tudni akarták” – mondta Dr. Khan, aki négy éve dolgozik orvosként.

„A főnököm gratulált, és azt mondta, hogy nagyon jó munkát végeztem. Az utasok közül többen is azt mondták, hogy ez az egész jelenet csodálatos volt. Csak azután jöttem rá, hogy ez mennyire nagy dolog volt, miután lehetőségem volt egy kicsit emészteni a történteket.”

Dr. Khan elmondta, hogy a jordániai nő nem beszélt angolul, és a járaton egy másik személynek kellett fordítania a szülés közben. Elmondta azt is, hogy az újszülöttek újraélesztésében szerzett tapasztalatai hogyan segítettek abban, hogy a baba teljesen egészséges legyen, miután kicsit nehezen indult be a légzése.

“Elmondtam a légiutas-kísérőknek, hogy milyen felszerelésre van szükségem – beleértve egy újszülöttnek való oxigénmaszkot, egy bilincset a köldökzsinórhoz és egy sztetoszkópot –, amelyek közül természetesen egyik sem volt a repülőn” – mondta Dr. Khan, akinek csak törölközők álltak rendelkezésére a szülés során.

“Elég feszült volt az egész helyzet miatt a hölgy, de a tolmácson keresztül sikerült megnyugtatnom, hogy van némi tapasztalatom az újszülöttekkel kapcsolatban.”

Az orvos azt mondta, hogy a család később értesítette őt a kórházból, hogy az anya és a baba is jó állapotban vannak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után