A rendőrök lőttek agyon egy férfit Londonban, aki számszeríjjal, karddal és kevlár mellénnyel volt felszerelve 1

A szomszédok kiabálást és dörömbölést hallottak, mielőtt kedden reggel Londonban, Southwark területén a rendőrök agyonlőttek egy férfit, aki számszeríjjal, karddal és csatabárddal volt felfegyverkezve.

A rendőrök lőttek agyon egy férfit Londonban, aki számszeríjjal, karddal és kevlár mellénnyel volt felszerelve 3

A 30 éves férfi, akit a Mirror értesülése szerint Bryce Hodgsonnak hívnak, hajnali 5 óra előtt nemsokkal megpróbált behatolni egy lakóingatlanba a dél-londoni Bywater Place nevű városrész területén. A Független Rendőrségi Iroda (IOPC) jelentése szerint a férfi egy kevlár mellényt is viselt, amikor a rendőrök lelőtték a házban.

Úgy tudni, ezt követően azonnal kivitték az utcára és elsősegélyben részesítették, de nem sokkal később, még a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Az eset során két lakó könnyebben megsérült – közölte a Fővárosi Rendőrkapitányság a mai nap folyamán.

A rendőrök lőttek agyon egy férfit Londonban, aki számszeríjjal, karddal és kevlár mellénnyel volt felszerelve 4

Az IOPC azt mondta, hogy a rendőrség tulajdonában lévő lőfegyverből leadott két lövés „további elemzés tárgyát képezi”. A jelentés szerint fegyvereket, köztük számszeríjat, kardot, csatabárdot és kést is találtak ott, ahol a férfi erőszakkal próbált behatolni az épületbe.

A rendőrök testén viselt kamerák felvételei azt mutatták, hogy a támadó „azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja a lakókat, akik a szóban forgó ingatlanban élnek”, ahol „legalább az egyik lakó ismerte is a férfit” – olvasható az incidensről készült jelentésben.

„A helyszín részletes átkutatása ma este tovább folytatódik, és házról házra járva vizsgálatokat folytattunk a környéken, amely a következő napokban szintén tovább folytatódik.”

Az 53 éves Akbar Beloch helyi lakos úgy emlékezett vissza, hogy kora reggel dübörgő zajra ébredt. Az élelmiszerüzlet tulajdonosa ezt mondta: „Hallottam egy férfit és egy nőt kiabálni, de félig még  aludtam.

A rendőrök lőttek agyon egy férfit Londonban, aki számszeríjjal, karddal és kevlár mellénnyel volt felszerelve 5

„Dörömbölést hallottam. Azt hittem, valaki az autómat püföli. Aztán meg olyan hangok voltak, mintha valaki próbálna betörni egy ajtót. Aztán néhány perccel később rendőrségi szirénákat hallottunk, és aztán azt a sok zajt. Ilyesmi még soha nem történt errefelé. Azt hittem, itt biztonságos lakni.”

Valeria Bocanegra (37) informatikai szakember a The Independentnek elmondta, hogy a rendőrség kiérkezése előtt hallotta, hogy egy nő segítségért kiált. Azt mondta: „4.56 volt. Két ember ordítozását hallottam, egy nő és egy férfi torka szakadtából ordított egymással.”

A rendőrök lőttek agyon egy férfit Londonban, aki számszeríjjal, karddal és kevlár mellénnyel volt felszerelve 6

„Mindent hallottam. Arra gondoltam, hogy „Te jó ég! Mi történik itt?” Aztán elcsendesedett, és elhallgattak. Hozzászoktam, hogy ilyen megtörténik… Latin-Amerikában, ahonnan származom, de nem itt.”

Egy másik szomszéd így nyilatkozott a The Independentnek: „Hallottam, két dörrenést, biztosan a lövések voltak. Az órára néztem, 5 óra előtt volt nem sokkal. Aztán hallottam a rendőrségi rádiók recsegését. Kinéztem, és láttam a lelőtt férfi testét. Szörnyű volt. Nem láttam sem fegyvert, sem számszeríjat. A rendőrség nagyon nehezen tudta felállítani a sátrat körülötte. Nem akartam, hogy a fiam lássa.”

Neil Coyle, a Bermondsey és Old Southwark parlamenti képviselője a következőket mondta: „Ezt az ijesztő incidenst a lehető leggyorsabban és legkeményebben kezelte a rendőrség, akik, mint mindig, a rendkívül veszélyes helyzetekben ott vannak, hogy megvédjék a helyieket, és megérdemlik a nekik kijáró tiszteletet a szolgálataikért.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után