A Nagy-Britannia EU-ból való kilépését támogató britek közül elég sokan megdöbbentő nyilatkozatokat tettek, mi szerint megbánták, hogy nem a maradásra szavaztak.

1041869450

Összesen 17.4 millió ember szavazott arra, hogy a szigetországnak el kell hagynia az Uniót. A népszavazás eredményét itt találjátok. Ezzel szemben mindössze 16.1 millió ember döntött úgy, hogy maradni kellene. A maradást leginkább a londoniak, a skótok, a fiatalok és az egyetemet végzettek szerették volna. A londoniak 60%-a, a felsőoktatást végzetteknek pedig több, mint 70%-a maradna EU tag.

Mostanra eltelt pár nap a szavazást követően, és elképesztő módon egyre többen a kilépést pártolók közül, szomorkodva, szánakozva kezdik beismerni, hogy úgy érzik, hibáztak. Sokan még azon is meg voltak és vannak döbbenve, hogy a kilépés nyert a szavazáson. Sőt olyan is volt, aki azt nyilatkozta, nem hitte volna, hogy az ő szavazata számítani fog? (Hát akkor mit hittél….? Te jó ég!)

https://www.youtube.com/watch?v=GD0ncBLxQKc

„Nem gondoltam volna, hogy ez fog történni. A szavazatom azt hittem nem fog számítani, mert hogy úgyis a maradás fog nyerni.” – mondta a Standard-nek Adam Manchesterből.

David Cameron lemondása teljesen megdöbbentett, az igazat megvallva. Úgy gondolom, hogy a következő pár hónap bizonytalansága ezáltal hatványozódni fog, és emiatt komolyan aggódok.” – nyilatkozta egy másik kilépés mellett voksoló.

„Nagyon csalódott voltam az eredmény láttán, habár a kilépésre szavaztam. Reggel, amikor a TV-ben megláttam az eredményeket, a valóság igencsak arcon csapott. Ha újra szavazhatnék, biztosan a maradás mellett döntenék.” – mesélte egy másik ember, aki úgy tűnik szintén nem volt tudatában annak, mennyire fontos döntésben kell véleményt nyilvánítani.

„Személy szerint a kilépésre szavaztam, mert hittem a hazugságoknak, és most mindennél jobban bánom a döntésemet. Úgy érzem, ellopták tőlem a szavazatomat.” – ilyen hasonló üzenetekkel vannak tele a közösségi oldalak az utóbbi napokban.

Végül, de nem utolsó sorban, az egyik „legszebb”, amit már igazából nem is nagyon lehet tovább fokozni, és csak annyit lehet rá mondani, hogy „gratulálunk”: „Ööö azt hiszem egy kicsit megbántam, hogy így szavaztam, igazából nem is tudom megindokolni, hogy miért a kilépést ikszeltem be.”

Talán a fővárost érintette legérzékenyebben a végeredmény, ahol 33 városrészből mindössze 5 olyan volt ahol a kilépést támogatták többen. London polgárai petíciót indítottak, amiben azt kérik, hogy a polgármester nyilvánítsa független állammá a várost, és csatlakozzon újra az EU-hoz. Elképesztő sebességgel nő az ötlet támogatottsága.   Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára