Nem fizeti ki £30,000-os lockdown büntetését egy férfi a brit kormány karácsonyi buli botrányára hivatkozva 1

Egy edzőterem-tulajdonos, akit 30 000 GBP pénzbírsággal sújtottak, mert nem tartotta be a szabályokat a lockdown alatt, azt mondta, hogy nem hajlandó egy petákot sem fizetni, miután értesült a Downing Streeten tartott állítólagos bulikról, amelyen a kormány számos tagja részt vett.

Nem fizeti ki £30,000-os lockdown büntetését egy férfi a brit kormány karácsonyi buli botrányára hivatkozva 3

Steven Todd, aki a lancashire-i Prestonban a Reps nevű edzőterem tulajdonosa, háromszor is 10 000 GBP-os büntetést kapott a koronavírus-korlátozások megsértése miatt. A cégtulajdonost még februárban a Reps edzőterem három hónapra történő bezárására kötelezte egy kerületi bíró, miután megállapították, hogy a lockdown alatt jogtalanul nyitva volt.

A Preston-i bíróság értesülése szerint „legalább 15 olyan alkalom volt, amikor az edzőtermeknek nem volt szabad nyitva lenniük és ennek ellenére Todd úr konditerme nyitva volt”. De Mr. Todd most kijelentette, hogy a bíróságon elszenvedett vereség ellenére sem fizeti ki a 30 000 GBP összegű bírságot, miután tudomást szerzett a kormányon belüli szabálysértésekről, amelyek szerint több alkalommal is bulizgattak, míg mindenki másnak otthon kellett maradnia.

„Hogyan tudnak vígan bulizgatni, miközben azt várják el, hogy mi meg mindannyian maszkban járjunk a boltokban? Ez olyan, mint egy kétszintű rendszer. Külön szabályok vannak nekünk és nekik. Azt hittem, hogy vannak törvények mindannyiunk számára, de úgy tűnik, ez nem így van, és ez nem túl igazságos.” – magyarázta a férfi a vele készített interjúban.

Kiszivárgott még egy videó is, amelyen a Downing Street vezető tisztségviselői poénkodnak az utóbbi időben sokat emlegetett karácsonyi buliról, amelynek később a létezését is tagadták. Boris Johnson többször is tagadta, hogy a partira sor került volna, de a vádak folytatódtak, és független vizsgálatot indítottak. Közben az is kiderült, hogy valószínűleg több rendezvény is volt ráadásul, nem csak egy.

A botrány miatt sokan, köztük Todd is, azzal vádolják a kormányt, hogy úgy viselkedik, mintha a szabályok nem vonatkoznának rájuk. A miniszterelnököt eközben már a saját pártjának képviselői is szidják, ráadásul egyre keményebben, akik közül többen azt is kijelentették, hogy miniszterelnöki napjai meg vannak számlálva.

Todd úr azt mondta, úgy véli, hogy a legutóbb bejelentett „B-terv” korlátozások teljesen „feleslegesek”. És azt is elmondta, nem tudja, hogy újra bezárná-e az edzőtermét, ha parancsot kapna rá.

„Ha a kormány jogszabályt alkot, akkor követnie kell azt nekik is, és példát kell mutatniuk, nem pedig semmibe venni a szabályokat amiket megalkottak. Hát milyen dolog ez? Tavaly karácsonykor senkit nem engedtek be senkinek a házába. Ez nem fair. Nem lehet ilyet mondani aztán meg privát bulikat csinálni a Downing Street-en. Ez 100%-ban igazságtalan.” – zárta mondandóját felháborodva Mr. Todd.  Forrás