„Ne új tory vezetőt válasszunk, hanem új parlamenti választások következzenek” – a munkáspárt vezetője előrehozott választásokat akar Boris bukása után 1

Sir Keir Starmer „teljes újrakezdésre” szólította fel a kormányt Boris Johnson lemondását követően. Sir Keir egy tegnapi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Munkáspárt „készen áll” a parlamenti választásokra.

„Ne új tory vezetőt válasszunk, hanem új parlamenti választások következzenek” – a munkáspárt vezetője előrehozott választásokat akar Boris bukása után 3

A Munkáspárt vezetője és Angela Rayner tegnap reggel elkerülte a pénzbírságot a lockdown szabályok állítólagos megsértése miatt. Mindketten azt mondták, hogy lemondanak posztjukról, ha kiderül hogy az ellenük felhozott vádak igazak, vagyis, hogy megszegték a covid szabályokat.

„Ez nem csak Borisról szól. Ez az érzés, hogy a politika kudarcot vallott, nem az elmúlt néhány hónapban jelent meg, hanem már évek óta folyamatosan jelen van. Úgy teszünk, mintha ez a probléma nem lenne és csak megyünk tovább lehajtott fejjel. Ha most parlamenti választások lennének, ez a kormány megbukna.” – magyarázta Mr. Starmer.

A Munkáspárt vezetője azt is kijelentette az újságíróknak, hogy Johnson úrnak „most azonnal kellene mennie” ahelyett, hogy „még marad az új vezető kiválasztásáig” az ideiglenes miniszterelnöki poszton.

A sajtótájékoztatón Sir Keir azt is bejelentette, hogy hamarosan további részleteket közöl arról, hogy a „munkáspárti kormány” hogyan tenné lehetővé a brit politika „újraindítását”. Azt mondta, a hatalmon lévőket a közvélemény jelenleg „teljesen elrugaszkodottnak” tartja a valóságtól.

„Van egyfelől a harc a tory párt berkein belül, amely a vezetőjelöltek egész sora közt dúl, akik mellesleg mindannyian hónapokig, támogatták ezt a miniszterelnököt, tudva, hogy alkalmatlan a hivatalára. Állítsuk ezt szembe a Munkáspárttal: egységesek vagyunk, folytatni akarjuk a Nagy-Britanniára vonatkozó terveinket, és a változás, amit szeretnénk, fundamentális, míg a Konzervatív Párt vezetőjének lecserélése nem az.”

„Szóval ez egy nagyon jó hét a Munkáspárt számára, és azt üzenem toryknak, hogy ne új vezetőt válasszanak, hanem engedjenek utat annak a változásnak, amelyre valóban szükségünk van, legyen parlamenti választás, új kormány, és egy új kezdet országunk számára.”

Beszédében Sir Keir annak a lehetőségét is kizárta, hogy a Munkáspárt és az SNP koalíciót alakítson ki a közelgő választásokon. “Nincs értelme egy olyan párttal való szövetségnek, amely ki akar lépni az Egyesült Királyságból.” – tette hozzá.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után