Nagyszerű hír a Nagy-Britanniában élőknek: tovább csökkennek az energiaszámláink, és ezzel együtt a megélhetési költségeink 1

Az energiaszámlák a legfrissebb előrejelzések szerint további 7%-kal csökkennek júliustól, ami egy újabb könnyítést jelent a költségvetésükkel küszködő háztartások millióinak.

Nagyszerű hír a Nagy-Britanniában élőknek: tovább csökkennek az energiaszámláink, és ezzel együtt a megélhetési költségeink 3

A Cornwall Insight tanácsadó cég szerint egy átlagos mennyiségű gázt és áramot használó háztartás számlája évi 1690 fontról 1574 fontra csökkenhet. Ez a korábbi eséseket követően némi újabb megkönnyebbülést okozhat, és egyben azt jelentené, hogy egy átlagos éves számla 500 fonttal kevesebb lesz, mint 1 évvel ezelőtt.

Az energiaszabályozó hatóság, az Ofgem július 24-én teszi majd közzé az új negyedéves árplafon szintjét. Az Ofgem legújabb negyedéves árplafonja 29 millió háztartást érint majd összesen Angliában, Walesben és Skóciában. A szabályok eltérnek Észak-Írországban, ahol az árak ettől függetlenül szintén esnek.

Az árplafon azt a maximális összeget határozza meg, amelyet a szolgáltatók egy egység gázért és villamosenergiáért felszámíthatnak, tehát nem a teljes számla végösszegét maximalizálja – így ha valaki többet használ, annak többet kell fizetnie is. Az energiaárak már a legalacsonyabb szinten vannak az orosz-ukrán háború kezdete óta, de – még ezzel a várható eséssel együtt is – magasabban maradnának a járvány előtti szinthez viszonyítva.

“El kell ismernünk, hogy az alacsonyabb árak nem szüntetik meg az összes problémát” – mondta Craig Lowrey, a Cornwall Insight munkatársa. “Maga a tény, hogy továbbra is több száz fonttal a válság előtti szint felett van a háztartások éves számlája, jól mutatja a háztartások vállára nehezedő terhek mértékét.”

A tanácsadó cég előrejelzése szerint a számlák a nyári csökkenés után enyhén emelkedni fognak októberben, majd a következő januárban ismét csökkenni fognak. Az Ofgem jelenleg gyűjti a véleményeket az árplafon kiszámításának módjáról, beleértve azt is, hogy kell-e módosítani az állandó költségeken.

Ezek fix napi díjak, amelyek fedezik az áramellátáshoz való csatlakozás költségeit, és egyes területeken meredeken emelkedtek az utóbbi időben. További jó hír, hogy az energiaszámlák csökkenése kihat az infláció mértékére, és további ösztönzésül szolgálhat a Bank of England számára a banki alapkamat csökkentésére.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után