Súlyos incidens Angliában: tehéntrágya került 40,000 háztartás ivóvízhálózatába Devonban és már több százan észlelik a tüneteket 1

Dél-Devon ivóvízhálózatába egy hasmenést okozó parazita került méghozzá úgy, hogy tehéntrágya szivárgott a rendszerbe. A South West Water úgy véli, hogy a súlyos gyomorpanaszokat okozó cryptosporidium parazita egy sérült légszelepen keresztül jutott be a legelő alatt elhelyezett víztározóba.

Súlyos incidens Angliában: tehéntrágya került 40,000 háztartás ivóvízhálózatába Devonban és már több százan észlelik a tüneteket 3

A megerősített esetek száma csaknem megkétszereződött az elmúlt két napban, már több, mint 40 esetben találtak fertőzött személyt, és rajtuk kívül több, mint 100-an számoltak be tünetekről. Devon déli partvidékén körülbelül 40 000 háztartást szólítottak fel, hogy forralják fel a csapvizet, mielőtt meginnák.

Laura Flowerdew, az SWW ügyfélszolgálati igazgatója a Sky News-nak ezt mondta: „Azt észleltük, hogy sérült egy légszelep a hálózatunkon, közvetlenül a Hillhead tározó közelében. Mindenképpen meg akarunk győződni arról, hogy ez az egyetlen forrás, és ezért most azon vagyunk, hogy mindent alaposan leellenőrizzünk.”

Arra a kérdésre, hogy vajon állati ürülék szivárgott-e be a hálózatba, azt mondta a műsorszolgáltatónak: „Úgy tudjuk, hogy ez egy szelep az egyik csövön, amely a Hillhead tározó felé megy, és nem magán a tározón található. Egy gazda földjén van, és úgy tudjuk, ezen a területen vannak szarvasmarhák, ezért igen, fennáll annak a lehetősége, hogy valóban ez a szennyeződés forrása.”

Súlyos incidens Angliában: tehéntrágya került 40,000 háztartás ivóvízhálózatába Devonban és már több százan észlelik a tüneteket 4

Az egyik általános iskolát be is kellett zárni, mert attól tartottak, hogy a tanulók is megfertőződnek. A tünetek közé tartoznak a súlyos hasmenés, gyomorfájdalmak, hányás és láz. Az esetek száma egyre emelkedik az érintett térségben.

A 80 éves brixhami Elaine Holliert például szombaton szállították kórházba, miután két hete szenvedett a tünetektől, csak nem tudta, hogy mi okozhatta. Férje, Dennis azt mondta, hogy azt hitték, ételmérgezés okozta a tüneteket, de most már úgy gondolja, hogy a szennyezett vízzel nyelték le a parazitát.

Azt mondta, felszólították, hogy maradjon távol a kórháztól, amíg az orvosok megpróbálják kideríteni, miért volt olyan beteg Elaine.

Egyelőre nem tudni, hogy várhatóan mikor szüntetik meg az ivóvíz felforralására vonatkozó felszólítást.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után