Nagy és fontos változások jönnek a Universal Credit és más támogatások kapcsán 2024-ben Nagy-Britanniában 1

2024-ben számos változás lép életbe a Universal Credit és a munka- és nyugdíjügyi minisztérium (DWP) egyéb támogatásaival kapcsolatban. A pénzügyminiszter korábban azt mondta, hogy a juttatások az inflációval összhangban, 2024 áprilisától mintegy 6,7%-kal emelkednek, összhangban a fogyasztói árindex (CPI) 2023. szeptemberi inflációs rátájával. Íme a legfontosabb változások, amik ebben az évben várhatóak a támogatások terén Nagy-Britanniában.

Nagy és fontos változások jönnek a Universal Credit és más támogatások kapcsán 2024-ben Nagy-Britanniában 3

Támogatások maximális összege

A támogatások felső határa 2024 áprilisától a jelenlegi szinten marad – ami azt jelenti, hogy 85 000-en akár 53 fonttal is rosszabbul járhatnak.

Támogatásban részesülők átcsoportosítása

Ha jelenleg valaki igényli valamelyik régebbi típusú támogatást, amelyet a Universal Credit vált fel, háromféleképpen állhatunk át a Universal Credit-re: megváltoznak a körülményeink; a kormány arra kér bennünket, hogy az „irányított migrációs” folyamat részeként igényeljünk Universal Credit-et; vagy önként jelentkezünk, mert úgy gondoljuk, hogy jobban járunk. A DWP azt tervezi, hogy a pénzügyi év végéig minden „tax credits-only” ügyfelet áthelyez a Universal Creditre.

Szigorúbb szabályok, feltételek

Egyes támogatások igénylői elveszíthetik a Universal Credit-et egy a kormány által indított felülvizsgálat következtében. A következő öt évben a kormány összesen 3,2 milliárd fontot költ el öt jóléti intézkedésre, amelyek célja a gazdaságilag inaktív embereknek a munkaerőpiacra való visszajuttatása. A tervekkel kapcsolatban bővebb infót egy korábbi cikkünkben itt találtok.

Extra kifizetések

Az Universal Credit igénylői 2025 áprilisáig továbbra is megkapják a 2500 GBP-os többletkereset-küszöböt.

PIP igénylés

Augusztusban a DWP bejelentette, hogy kipróbálja az online alkalmazások használatát az új PIP igénylések esetében. Ezt 2024 novemberéig meghosszabbítják annak érdekében, hogy az új igénylőknek ne kelljen „túl hosszú várakozási idővel” szembenézniük. Tom Pursglove, a fogyatékkal élőkért, valamint a munka- és egészségügyért felelős miniszter a közelmúltban azt mondta a képviselőknek a PIP értékelési folyamatairól folytatott vita során, hogy az online jelentkezési szolgáltatás 2024-ben mindenki számára elérhetővé válik.

Lakhatási támogatás

Őszi nyilatkozata során Mr. Hunt megerősítette, hogy a Local Housing Allowance-t a helyi piaci bérleti díjak legolcsóbb 30%-ára terjesztik ki. Ez azt jelenti, hogy aki ebben a lakhatási támogatásban részesül és olyan lakást bérel, amely a körzetében a magántulajdonban lévő ingatlanok közt a legolcsóbb 30%-ba tartozik, annak a támogatás a teljes bérleti díját fedezni fogja.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után