„Nagy-Britannia vissza fog csatlakozni az EU-hoz” – Tony Blair 1

Nagy-Britannia a jövőben újra csatlakozni fog majd az EU-hoz, nyilatkozta Tony Blair, volt brit miniszterelnök, miután a közvélemény-kutatásokból kiderült, hogy az újracsatlakozást, és egyre többen támogatják, a brexitpártiak közül pedig egyre többen visszacsinálnák a kilépést, ha tehetnék.

„Nagy-Britannia vissza fog csatlakozni az EU-hoz” – Tony Blair 3

A volt brit miniszterelnök azt mondta a New Statesman magazinnak, hogy a „jövő generációja” vissza fogja csatlakoztatni az Egyesült Királyságot az unióhoz, és visszafordítja a Brexitet. A Deltapoll július 14. és 17. között végzett új felmérése szerint az emberek 56 százaléka szavazna az EU-hoz való visszacsatlakozásra, míg csak az emberek 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jobb Nagy-Britanniának az EU-n kívül.

„Úgy gondolom, hogy a jövő egyik nemzedéke egy bizonyos ponton visszacsatlakoztatja majd Nagy-Britanniát Európához, mert hát, igazából csak meg kell nézni, hogy mi történt” – mondta a magazinnak adott interjújában Mr. Blair.

Sir Tony Blair egy ponton az interjú során úgy jellemezte a Brexitet, mint egy „állandó szomorúságot” okozó dolgot. A Munkáspárt Keir Starmer vezetésével feladta Brexit-ellenes álláspontját, kizárva a blokkhoz vagy akár annak egységes piacához való újbóli csatlakozást.

Egy másik, korábbi közvélemény-kutatás eredménye pedig kimutatta, hogy a britek többsége most már az EU-ban maradás mellett szavazna, és több mint a megkérdezettek 60 százaléka ma már úgy gondolja, hogy a Brexit inkább kudarc volt, mint siker. A közvélemény-kutatás számos más érdekes statisztikára is rávilágitott, amelyekről itt olvashattok részletesebben.

Egy másik brexittel kapcsolatos érdekes fordulat pedig az volt, hogy az egyik vezető tory Brexitpárti figura és egyben volt miniszter nyíltan elismerte, hogy az Egyesült Királyságnak több EU-s munkavállalóra van szüksége a munkaerőhiány enyhítésére és az infláció kezelésére.

Bár nem kérte konkrétan, hogy az ország térjen vissza a munkaerő szabad áramlásához az Egyesült Királyság és az EU között, George Eustice sürgette a miniszterelnököt, hogy „ápolgassa jobban a Brexit utáni barátságot európai szomszédainkkal”.

Interjújának egy másik részében Sir Tony Blair arra figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem egyetlen módja a Kínával való együttműködés. Azt mondta, hogy az éghajlatváltozás a „legnagyobb globális kihívás”, de Nagy-Britannia kibocsátása eltörpül a nagyobb országokéhoz képest.

„Ne várjanak tőlünk hatalmas változásokat, amikor őszintén szólva, bármit is teszünk Nagy-Britanniában, az nem igazán lesz hatással az éghajlatváltozásra világszinten” – mondta a magazinnak.

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben viták támadtak a támogatásokkal és Ulezzel kapcsolatos törvénymódosítások körül, a Munkáspárt továbbra is jelentős előnyt élvez a konzervatívokkal szemben. A legtöbb közvélemény-kutatás durván 20 pont körülire teszi az előnyüket.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után