Előkerült egy blokk egy 1997-es TESCO-s vásárlásból: ilyen árak voltak akkor a maiakhoz viszonyítva Angliában 1

Egy férfi talált egy 1997-es Tesco-s blokkot, és most mindenki tátott szájjal nézi az akkori árakat. A papírfecni egy régi fiókból került elő, és a tulajdonosa, aki maga is megdöbbent, amikor végignézte a termékek akkori árait úgy döntött, hogy megosztja a felfedezést a Redditen.

Előkerült egy blokk egy 1997-es TESCO-s vásárlásból: ilyen árak voltak akkor a maiakhoz viszonyítva Angliában 3

Még szebb az egészben, hogy főhősünk a felfedezést ezen a héten július 25-én tette, és a nyugta 1997. július 25-i keltezésű, így hajszálpontosan 26 éves. A listán szereplő 22 árucikkből tizenhét – többnyire mindennapi élelmiszerek – kevesebb mint egy fontba került, további négy ára pedig 1 és 2 font között volt.

Egy tétel, ami lényegesen többe, 10,99 GBP-ba került, át lett húzva, így nem világos, hogy mi lehetett az. A teljes bevásárlás végösszege 27,26 GBP volt. A Redditen sokan meglepődtek azon, hogy milyen alacsonyak voltak az árak a maiakhoz képest, bár néhányan azt is megjegyezték, hogy a fokhagymás kenyér, amely akkoriban 99 penny volt, ma nagyjából ugyanannyiba kerül.

A felsorolt termékek között szerepel a majonéz 49 pennyért, az étolaj 53 pennyért, a pépes borsó 35 pennyért, Weetabix keksz 65 pennyért, a St Ivel Gold vaj 53 pennyért és virágok mindössze 1,66 fontért.

Előkerült egy blokk egy 1997-es TESCO-s vásárlásból: ilyen árak voltak akkor a maiakhoz viszonyítva Angliában 4

Összesen közel ezer kommentet hagytak a bejegyzés alatt, az egyik Reddit-felhasználó azt mondta, hogy az összes terméket online belerakta a kosárba a Tesco weboldalán, és az ismeretlen, 10,99 GBP-os tétel pedig úgy saccolta, hogy most 15 fontba kerül, így a végösszeg 60,13 GBP lett. Ez azt jelenti, hogy összesen 32,87 GBP-tal nőtt ennek a bevásárlókosárnak az ára 1997 óta, ami durván 120%-os növekedés.

Érdekességképp a minimálbér akkoriban 3,40 font volt óránként, míg ma 10,42 font, vagyis ennek nagyjából a háromszorosa.

Néhányan különösen meg voltak döbbenve azon, hogy a vaj akkoriban csak 53 pennybe került. Néhányan azonban azon töprengtek, hogy a fokhagymás kenyér és a tusfürdő ára miért nem változott sokat az évek során, egyesek oda is írták, hogy jelenleg 90 pennyért is lehet fokhagymás kenyeret venni.

A múlt héten a Nemzeti Statisztikai Hivatal bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban az infláció 7,9%-os értékre csökkent a júniusi 8,7%-kal szemben. Bár ez azt mutatja, hogy az árak emelkedési üteme lelassult, a szakértők arra figyelmeztettek, hogy a 7,9% még mindig nagyon magas, és a háztartások továbbra is „érzik a nyomást”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után