„Nagy-Britannia megvédi az angliai magyarok jogait a Brexit után” – Boris Johnson 1

Nagy-Britannia a továbbiakban is elkötelezett a közép-európai államok polgárainak biztonsága és védelme iránt a Brexitet követően, és meg fogja védeni minden magyar polgár jogait, akik a szigetország területén dolgoznak és élnek. Ezt nyilatkozta Boris Johnson külügyminiszter múlt pénteken, amikor Budapesten járt.

„Nagy-Britannia megvédi az angliai magyarok jogait a Brexit után” – Boris Johnson 3

Miután találkozott a magyar külügyminiszterrel, Szijjártó Péterrel a magyar fővárosban, Boris Johnson azt mondta mindenféle kertelés nélkül, hogy ő pedig arra számít, hogy a Magyarországon élő brit polgárok is valami hasonlóan jó „ajánlatot” kapnak majd. A királyság területén élő EU polgárok és az EU területén élő brit állampolgárok sorsa a kilépés után már jóideje kulcsfontosságú pontját képzi a kilépés körül folytatott tárgyalásoknak a két fél közt.

„Létfontosságúnak tartom, hogy a közép-európai barátaink jogait és biztonságát biztosítsuk a kilépés után is Nagy-Britanniában. Emellett az is elengedhetetlen, hogy megadjuk a kint élő magyarságnak és a többi nemzet polgárainak is a bátorítást, és a megerősítést, amire szükségük van (hogy ne aggódjanak a jövőjüket illetően).” – nyilatkozta Johnson a magyarországi tartózkodása alatt.

A brit kormány azt közölte szerdán, hogy azok a magyarok és más EU-s állampolgárok, akik a Brexit utáni átmeneti időszak alatt érkeznek majd a királyság területére, tudnak majd tartózkodási jogot kérvényezni határozatlan időre. Azonban azt is kijelentették, hogy a jogaikat a brit és nem pedig az EU-s jogszabályok határozzák majd meg azt követően.

A britek egyik fő oka, hogy a kilépés mellett döntöttek 2016-ban, pont az volt, hogy elképesztően megemelkedett a szegényebb EU tagállamokból érkező polgárok száma. A magyar kormány, igen erős bevándorlásellenes kampányt folytat így nem sokkal az áprilisi választások előtt (amin egyébként az angliai magyarok is részt vehetnek és igen nagy számban részt is akarnak venni).

A brit és a magyar kormány egyetértenek abban, hogy a nemzeti szuverenitást meg kell védeni az EU tagállamainak országhatárain belül.

Közép-európai állampolgárok milliói, köztük rengeteg lengyel, román és magyar is dolgozik Angliában, és ezen belül is a legtöbben Londonban, amit a magyarok sokszor a második legnagyobb magyarlakta városként emlegetnek Budapest után. A szegényebb kelet-európai országok sokan aggódnak azon, hogy a britek kilépésével az EU-s támogatások mértéke majd igencsak megcsappan.

Szijjártó Péter azt nyilatkozta, hogy Magyarország egy igazságos Brexit megállapodást szeretne, ami a lehető legszélesebb körű, és legelőnyösebb kereskedelmi megállapodást hozna, és emellett persze megvédené a kint élő magyarok jogait.

A Magyar külügyminiszter azt is elmondta, hogy a Magyar kormány szerint „óriási nagy baj” az EU szempontjából a britek kilépése, de csak nekik van joguk dönteni hazájuk jövőjéről, ezt pedig a magyar kormány tiszteletben tartja. Szijjártó Péter szerint a brexit az Európai Bizottság kudarca, mivel a brit kormány világosság tette, mire lenne szükség, hogy maradjanak az unióban, de a bizottság „nem hallotta meg a britek szavát”.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után