£5000-ra büntettek egy magyar férfit Angliában, mert illegálisan hozott be kiskutyákat az országba 1

Egy magyar állatorvos illegálisan csempészett Angliába kölyökkutyákat. Az 58 éves személyt az öt törpetacskó-kölyök illegális behozataláért és a velük való kereskedésért múlt héten el is ítélte a helyi bíróság.

£5000-ra büntettek egy magyar férfit Angliában, mert illegálisan hozott be kiskutyákat az országba 3

A férfit a Prestwich-ben található otthonában tartotta a kiskutyákat, ott árulta őket titokban. Az illegális tevékenységre akkor figyelt fel a Bury Licensing Service, amikor egy nyugdíjas tanár, Mary McFarlane Paisley-ből Prestwich-be utazott, ahol aztán 700 fontért vásárolt egy törpetacskót az állatorvostól.

Mivel azonban a hazafelé úton a kiskutya láthatóan rosszul volt, betegnek látszott, McFarlane felhívta Molnár urat, hogy elkérje a kutya útlevelét. Állatorvoshoz is elvitte, ahol kiderült, hogy csupán 2-3 hónapos a kiskutya, jóval fiatalabb, mint ami az oltási könyvében szerepel – így pedig ahhoz is túl fiatal volt, hogy legálisan az országba szállítható legyen. Az oltási könyve szerint ugyanis nem kapott még veszettség elleni oltást és féreghajtót se, így hamar karanténba kellett helyezni a kis tacskót.

Ezután látogatták meg a felelős szervek Molnár házát, ahol négy felnőtt kutyát és még öt törpetacskó-babát találtak. A kutyák állítólag előző éjjel érkeztek egy kamionnal, Molnár online vette őket, és magyar kutya-útlevelük volt. Az persze itt is egyértelmű volt, hogy nem 17 hetesek, mint ahogy az az oltási könyvükben állt, és túl fiatalok voltak a veszettség elleni oltáshoz, így viszont az országba se lehetett volna őket behozni.

Mindez 2016-ban történt, a bírósági ítélet pedig múlt héten született arról, hogy Molnár bűnös kölyökkutyák illegális csempészete, és illegális élőállat-kereskedelem vádjában. A magyar állatorvost 270 óra közmunkára ítéltek, 10 évre eltiltották attól, hogy kisállat-boltot vagy rendelőt nyisson, valamint McFarlane-nek is meg kellett térítenie a kiskutya kezelési költségeit, és a per költségeit is amik együtt több, mint £5100-ra rúgnak.

Molnárt emellett regisztrálta a Royal College of Veterinaty Surgeons is, tehát ha ismét praktizálni próbál, tudni fognak az előéletéről. „Nem szabadna ilyen fiatal kiskutyákat kitenni ilyen hosszú útnak az Egyesült Királyságig, azonban sajnos sokszor érkeznek az országba túl fiatal, oltással nem rendelkező kölykök, akiket aztán online próbálnak meg eladni kétes személyek.” – mondta a helyi önkormányzat kereskedelmi engedélyekért felelős vezetője, Angela Lomax.

Azt javasolta, hogy csak hivatalosan bejegyzett, engedéllyel rendelkező kereskedőktől és boltokból vegyünk kiskutyát, ahol látjuk őket az anyjukkal, abban a környezetben, ahol megszülettek és nevelkednek.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után